top of page

Nieuwe woonwijk 'De Stadspoort' heeft last van … wildkakkersDe nieuwe Truiense woonwijk De Stadspoort heeft 's avonds last van ongenode gasten. “We hebben schrik om ’s morgens onze deur open te doen om te zien wat er nu weer werd afgeleverd.”


“De Stadspoort is ideaal gelegen voor jong en oud”, zo luidt het op de website van Gilen Woonprojecten.  “Er heerst een levendige sfeer rondom het project dankzij de handelszaken en kantoorruimtes. De groene omgeving zorgt dan weer voor de nodige dosis rust.  De ruime appartementen die deel uitmaken van het project De Stadspoort zijn modern en hebben een luxueuze uitstraling. Dankzij de aangelegde tuinen die binnen het project voorzien zijn, komt men terecht in een groene omgeving die rust biedt te midden van een bruisende stad.”


Ongenode gasten

Maar nu heeft de Truiense nieuwe woonwijk last van, nu ja, … wildkakkers. “We hebben schrik om ’s morgens wakker te worden om te zien wat er nu weer is gebeurd”, zegt een van de buurtbewoners die liever anoniem wil blijven. “Vanochtend stond er flink gevulde fles met urine voor de deur. Gisteren had er letterlijk iemand zijn grote boodschap tegen onze gevel gedaan. We hebben zelfs bordjes moeten hangen om de wildkakkers. Uiteraard hebben we de politie verwittigd. Ik wou dat er een PV werd opgemaakt, maar de politieagent raadde me dat af. Hang een camera, adviseerde hij. Tja, deze doorsteek oogt mooi op een website, maar trekt ‘s avonds veel ongenode gasten.”


Onveiligheidsgevoel

"Wij hebben reeds kennis van de meldingen inzake overlast van een aantal bewoners van de site Stadspoort", reageert korpschef Steve Provost van de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken in een antwoord op politieraadslid Ludwig Vandenhove (Vooruit). "Sinds september wordt dit al opgevolgd, ook door de wijkinspecteur. Bewoners hebben hier toen ook al diverse raadsleden aangesproken. De wijkinspecteur gaat er frequent langs en er is ook een opdracht lopende om de interventieploegen te oriënteren naar deze locatie. In oktober is er ook een rondgang geweest met de aannemer, verschillende bewoners, de wijkcoördinator en de wijkinspecteur. Hierbij werden ook praktische afspraken gemaakt. De aannemer moest nog verschillende gebreken in orde brengen, gebreken die bijdroegen aan het onveiligheidsgevoel van de bewoners. Veel bewoners ergeren zich blijkbaar ook aan de aanwezigheid van de Basic Fit die 24/24 geopend is en dit levert ook onveiligheidsgevoelens op. Concrete feiten te wijten aan deze uitbating zijn er echter nog niet geweest."


Daklozen

"Enkele maanden geleden werd er inderdaad ook reeds een dakloze aangetroffen in  de ondergrondse parking (beheerd door firma Gilen zelf), maar de laatste maanden heb ik daar niks meer rond vernomen", gaat de korpschef in zijn antwoord verder. "Wij blijven dit opvolgen, vooral vanuit de wijkdienst en oriënteren ook onze overlastpatrouilles naar deze locatie."

1.237 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page