top of page
  • Foto van schrijverTRUdocs

Ook Schepen voor Gezondheidsbeleid Jurgen Reniers reeds gevaccineerd tegen Covid

Bijgewerkt op: 3 apr. 2021Schepen van Gezondheid Jurgen Reniers (CD&V) heeft een tweetal weken reeds een eerste spuit met het Pfizer-vaccin toegediend gekregen en ontvangt binnen 10 weken een tweede spuit. Eén en ander kadert binnen zijn werk als centrumleider van de seniorendienstcentrum in Nieuwerkerken.


"Alle centrumleiders in Vlaanderen werden twee weken geleden gelijktijdig gevaccineerd", reageert schepen Jurgen Reniers (CD&V) op zijn vaccinatie. Op dit moment zijn nochtans enkel de 65-plussers aan de beurt in de vaccinatiecampagne. Maar in Sint-Truiden loopt één en ander mis met de vaccinatiestrategie en de al dan niet bestaande reservelijsten. Zoveel bleek uit het pittig debat in de Truiense gemeenteraad tussen burgemeester Veerle Heeren (CD&V) en oppositieleider Gert Stas (Vooruit). Heeren wou gisteren niet toegeven of ze al dan niet gevaccineerd was. "Daar heeft niemand zaken mee", reageerde Heeren korzelig op de vraag van raadslid El Herboutti terzake.

Stijgende cijfers

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD) is het in ieder geval beu dat er 'te los wordt omgesprongen' met de afspraken. In het Vlaamse Par­lement riep hij de vaccinatie­centra én de betrokken gemeentebesturen op om de vaccinatie­strategie strikt na te leven. Volgens de minister is dat vandaag des te belangrijker, nu de cijfers weer stijgen.

4.437 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page