top of page

Parkeerbeleid? Neen Achtervolgingsbeleid!

In zijn rubriek de Stoute Schoen laat Bernard Derwa zijn licht schijnen over Sint-Truiden en haar inwoners

Niet één Truienaar of die heeft het, terecht, over de klopjacht op 'zogezegde' foutparkeerders.

Eén luttele minuut overtijd en je hebt uw boete gegarandeerd op uw voorruit plakken. En het allerergste is dan nog dat zelfs zij die ons komen verzorgen en bijstaan zonder pardon ook op de bon worden geslingerd. Vandaag wil ik met u een eerste voorbeeld delen. Echt gebeurd. Ik was getuige. Een verpleegster parkeert haar wit autootje met in grote letters 'Wit Gele Kruis' op ter hoogte van de Tiensepoort. Ze neemt vanzelfsprekend geen parkeerbon. Als ze straks bij iedere patiënt geld moet insteken, is ze platzak. Als ze na haar visite terug bij haar wagen komt, niet te geloven, een boete!


Haar ontsteltenis was groot, mijn verontwaardiging nog groter. Daarom vroeg ik haar om foto's te nemen en stelde haar voor de boete zeker niet te betalen. "Laat u voortrekken voor het gerecht, je wint zeker en ook al zou je verliezen, ik neem alle kosten met volle plezier voor mijn rekening." Totaal van slag zei ze: "Dank u, maar dat durf ik niet".


Grootwarenhuizen


Als Vinci of Trupark, tegenwoordig weet een mens niet meer wie u een boete geeft, zo vrank en driest is, dat ze zelf medische dienstverleners het geld uit de zakken klopt. Dan kan je wel denken hoe ze met de rest van de Truienaren omspringt. Dan moet je weten dat het schepencollege en de voltallige gemeenteraad zichzelf een parkeerkaart hebben gegeven, waardoor ze gratis parkeren! Waarom toch? Hoeveel mensen moet ik u opsommen die enkel nog in grootwarenhuizen kopen, waar ze gratis kunnen parkeren, zonder stress, zonder kopzorgen en zonder geldverlies. Je maakt de handelaars in de stad dood met dit parkeerbeleid.


Dit is mijn gevoel: opgejaagd wild zijt ge hier, weggejaagd wild wordt ge hier, geschoten wild blijft ge hier...

373 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page