top of page

Plaats verkeerslichten op kruispunt van Naamse VestSedert vele jaren bezoek ik prospecten en klanten her en der om ‘mijn boodschap te verkondigen’. Veel uitleggen, veel kilometers rijden met mijn ‘bella machina’ tevreden mensen zien, in feite een heel leuk en soms ook lucratief tijdverdrijf. De mensen zijn in feite blij dat ze eens iemand zien, al sta ik daar met mijn mondkapje op, soms pratend als een ‘mummelende pastoor’ zoals Raymond van het Groenewoud zo mooi kan zingen.


Onderweg naar die mensen, denken aan de problemen die ze hebben, zien te komen tot een sluitende oplossing, niet altijd zo eenvoudig. Onderweg kom ik natuurlijk andere auto’s tegen, chauffeurs met lange tenen, geen geduld, geen respect, wanen zich op een snel circuit (Zolder, Francorchamps,…) Vroeger werd een Volvo rijder beschouwd als een voorzichtig iemand, een Audi of BMW, dat waren de ‘vieze mannen’. Tegenwoordig is de zware voet zelfs bij de jonge of licht belegen dames terug te vinden, een fenomeen dat de laatste tijd aardig begint op te vallen.


Rodeo-rijders

Het ergste zijn de ‘rood-rijders’, mensen die aan een kruispunt staan waar in hun richting geen flitspalen te bekennen zijn. Vlam op het laatste moment door het oranje, dikwijls door het rood, stilstaand op een kruispunt waar de andere kant reeds een groen licht heeft gekregen. De zijstraten van de omleidingsweg bij ons in de Vurige Stede worden frequent bezocht door die rodeo-rijders.


Struisvogelpolitiek

Het kruispunt van de Naamse Vest is nog meer dan vroeger een erg gevaarlijk iets geworden. Ik heb al enkele keren de suggestie gelanceerd om daar lichten te plaatsen. Neen, tot nu toe nog steeds het stadsbestuur dat de kop in het zand steekt, struisvogelpolitiek totdat er daar eens iets ernstig gaat gebeuren. Het is echt niet denkbeeldig dat het terras van mijn geliefde Bron wordt te pletter gereden met daarop genietende mensen die van het ene op het andere moment worden gestort in een hoop ellende of nog erger, snel verhuizen naar de eeuwige jachtvelden.


Actie?

Stel u voor dat de mooie dames van de apotheek omver gereden worden achter hun eigen bedieningsbank… Kunt u zich voorstellen dat het dameskransje van de zaterdagavond, net terug van de mis, nagenietend van hun donker biertje ineens worden weggeveegd? Erwin de wijnliefhebber, dé genieter van het mooie leven, een topwijntje, weggeplukt door een rodeo driver op de Naamse Vest… Je wilt het niet meemaken, please lieve politiekers, actie is hier echt op zijn plaats !

1.449 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


Struyf Francois
Struyf Francois
Feb 07, 2022

inderdaad, dat zou véél veiliger zijn !!!!!!

Like

Dank je Erik voor je bezorgdheid, het zou inderdaad maar al te gek worden dat we, samen keuvelend...., mijmerend en genietend over het wijnhuis Botromagno en zijn lekkere primitivo 5 Uve, uit ons schoenen gereden worden bij het nippen aan ons wijnglas.

Like
bottom of page