top of page

'Place des Martyrs' in EngelmanshovenEr rolt -weeral- een verse klacht binnen. van een echtpaar uit de Driewilgenstaat in Engelmanshoven. Omdat ik van het verhaal geen snars begrijp, ga ik kijken en met de klagers praten.


Ondanks dat de tractoren, de opliggers en de camions waar altijd groter, langer en hoger worden, hebben ze - ge gelooft mij niet de rijweg smaller gemaakt door de stop te verbreden!

Gevolg, de boeren geraken niet meer 'rond' op het kruispunt en vlammen natuurlijk 'recht op recht' over die verbrede stoep. "Dat doet niks", zegt de Hoofdstad. "We gaan paaltjes zetten."

Nu is de stoep afgeboord met negen paaltjes, die regelmatig sneuvelen. Maar nu komt het de weg, die al veel te smal is om uwen draai te krijgen, wordt nog smaller gemaakt! Vanaf de stoep vertrekt er een soort driehoek, ongeveer 10 cm hoger dan de rest van de weg en die 'hobbel' loopt rechtdoor de weg op over vijf meter. Nu geraken de vele boeren helemaal

niet meer gedraaid en dus negeren ze doodleuk die 'hobbel', ze rijden er gewoon over.


Doe een mailke

Telkens een slag van jewelste, wat denkt U, zoveel ton ijzer dat zonder vering over een verhoog op de weg raast. Dat vervoer kent dag noch uur, het moet vooruit gaan.

En de twee oudjes die daar wonen weten nooit wanneer de volgende slag zal 'afgaan'. Slecht slapen, op van de zenuwen en machteloos. Zeker dat ze zijn gaan klagen bij een van hun Welkompolitiekers. Het antwoord was kort en bondig: "Doe een mailtje, Madammeke."


Vestaalse Maagden van Delphi

Zelfs de Vestaalse Maagden van Delphi zouden niet weten waar die bult op de weg goed voor is. In Gelinden weet niemand het. Die nutteloze hindernis maakt mijn mensen radeloos. De slagen maken hun huis onbewoonbaar én onverkoopbaar. Geniet dan maar

op die manier van uw pensioen. Nochtans zegt de Wet dat het verboden is burgers grondig te

pesten met een ingreep die een klein, en in dit geval geen voordelen oplevert. Oude mensen zijn verloren: klacht neerleggen durven ze niet, dagvaarden is veel te duur en een lange arm

hebben ze niet. En denk maar niet dat de mensen aldaar met stoppen in de oren te steken, van dat gebulder af zijn.


'Place des Martyrs'

Een tamelijk verafgelegen overbuur getuigt:" Wij hebben dubbele beglazing en horen het een klein beetje, maar wij worden er 's nachts gelukkiglijk niet van wakker."

Arm Engelmanshoven met uw 'Place des Martyrs'.


1.994 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Erwin Goessens
Erwin Goessens
Sep 14, 2022

Het valt op dat wanneer je bij de politieke kaste een ten rade gaat om een burgerlijk probleem aan te kaarten, je ze eerder stoort dan dat ze in aktie schieten om te helpen waar nodig. Er zou dan in principe, na grondige analyse natuurlijk, iemand de handen uit de mouwen moeten steken om een oplossing te bedenken voor het aangekaart probleem. En juist daar wringt het schoentje. De gevraagde inspanningen zijn eerder een last dan een lust en werken averechts op het gemoed van diegenen die, ondanks verkozen door diezelfde burger, een staaltje van aangeboren ongeïnteresseerdheid ten toon spreiden, maw, je bent ze eerder komen storen dan dat ze blij zouden moeten zijn omdat je een probleem komt melden.…


Like
bottom of page