top of page

Raadslid El Herboutti draagt Lon Polleunis voor als ere-burger en Jef vindt dat: "Schitterend!"Het Truiense gemeenteraadslid Eddy El Herboutti (Vooruit) draagt Gouden Schoen Odillon 'Lon' Polleunis voor als ere-burger van de Stad Sint-Truiden. Opmerkelijk, hij wordt daarbij gesteund door ere-burgemeester Jef Cleeren (CD&V): "Ronduit schitterend dat we Nina Derwael en Lon Polleunis ere-burger kunnen maken. Die mensen verdienen dat dubbel en dik".


Het nieuwe reglement voor het Truiense ere-burgerschap, dat maandag 30 augustus nog gestemd dient te worden, zet de deur open voor heel wat verdienstelijke Truienaren die nog steeds in hun stad wonen. Voorheen kon dat niet. "We hebben dat in 1998 er expliciet zo laten inzetten", zegt toenmalig burgemeester Ludwig Vandenhove (Vooruit). "Anders gaf je de gelegenheid aan de politiek om zichzelf te verheerlijken met een ere-burgerschap." Maar die regel in het reglement gaat dus op de schop omwille van Nina Derwael. Het is anders niet mogelijk om haar dat ere-burgerschap te geven, vermits ze nog steeds in Sint-Truiden woont. Burgemeester Veerle Heeren (CD&V) ging een vorige keer al pijnlijk de mist in toen ze de bekende turnster een straatnaam wilde geven. Dat was toen onmogelijk, omdat de persoon die zijn naam aan een Truiense straat geeft, niet in leven mag zijn.


Rasechte Bink

"Uiteraard gaan we dat goedkeuren", zegt gemeenteraadslid Eddy El Herboutii (Vooruit). "Nina verdient dat dubbel en dik. Maar, dit geeft ons ook de kans om Gouden Schoen Lon Polleunis te eren. Rasechte Truienaar Lon Polleunis (78) geroemd als aanvallende middenvelder bij Sint-Truiden en RWDM met een prachtige techniek, heerlijke trap en sublieme pass. Lon won in 1968 als speler van STVV de Gouden Schoen. Debuteerde dat jaar ook voor de Rode Duivels met een 1-2 zege in Nederland en scoorde al na tien minuten. In totaal zou hij tien goals maken voor de nationale ploeg. Speelde zowel op het WK ’70 als het EK ’72. Maar bovenal is hij een echte Bink, immer vriendelijk, steeds met de voeten op de grond. Ik ben blij dat Jef Cleeren al mee op de kar springt. Nu de rest nog. Al kan ik me niet voorstellen dat iemand daar tegen zou stemmen."


Prachtig

"Ik zou dat prachtig vinden", reageert Lon Polleunis aan Trudocs. "Toch een hele erkenning van de stad die ik zo graag zie. Ik kijk er alvast naar uit!"1.296 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 comentário


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
22 de ago. de 2021

Ben ik de enige die dacht dat Lon al lang ere-burger was (of moest zijn) ?

Curtir
bottom of page