top of page

Roger Sterckendries (83) over zijn vaccinatie: "Het was een spuitje vol hoop"De 83-jarige Roger Sterckendries kreeg vanmorgen als eerste Limburger zijn coronaprik. Na hem volgden nog 189 mede-bewoners van leefbuurt Triamant Haspengouw in Sint-Truiden. Roger en zijn mede-bewoners kunnen zich nu de eerste gevaccineerde Limburgers noemen. Drie artsen en zestien verpleegkundigen klaarden de klus in iets meer dan drie uur.


“Natuurlijk was het best spannend, alles moet helemaal perfect gebeuren, van het ontdooien tot de prik zetten", zegt Jo Robrechts van Triamant. "Maar de vaccinatie verliep heel vlot. We konden rustig en gemoedelijk onze tijd nemen om alle 190 bewoners het vaccin toe te dienen. Over exact drie weken volgt de tweede vaccinatie, voor optimale bescherming. Het goede nieuws van de start van de vaccinaties is nog maar één week bekend. Dat ze alle bewoners al binnen de week zouden kunnen vaccineren, was voor leefbuurt Triamant Haspengouw erg fijn onverwachts nieuws op de laatste dag van ‘covidjaar 2020’."


Zwaar jaar

“De komende vaccinatie hield iedereen hier enorm bezig", gaat Jo Robrechts, directeur van Triamant verder. "We leefden er de hele week naartoe en zijn blij dat het nu vooruit gaat. Dit mag echter niet alleen voor ons een opsteker zijn, maar ook voor alle mensen die in 2020 door een zwaar jaar gingen. De vaccins bieden hoop, aan iedereen die net als wij alles op alles hebben gezet om het virus klein te krijgen. We moeten dit allemaal samen zien als een beloning voor de inspanningen die we gedaan hebben – en een aanmoediging voor de inspanningen die nog komen, want we moeten volhouden.”


Hoop en perspectief

Voor de 83-jarige Roger Sterckendries was de afgelopen week extra spannend aftellen. Hij kreeg als eerste Limburger de coronaprik. Dat deed hem zichtbaar deugd, want ook voor hem mag de coronacrisis liever vandaag dan morgen gedaan zijn. “Toen ik het vaccin kreeg, leek het alsof ze me een spuitje vol hoop gaven", zegt Roger Sterckendries (83). "Ik kijk er erg naar uit om weer gezellig mensen te ontmoeten, zonder zorgen. We moeten nog een tijdje voorzichtig zijn, maar voor mij voelt de start van de vaccinaties toch als een begin van de verlossing van corona.”189 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page