top of page

Sint-Truiden bestelt studies zoals het Brussels Justitiepaleis stellingen

In zijn rubriek de Stoute Schoen laat Bernard Derwa zijn licht over Sint-Truiden schijnen


Wilt ge u verdiepen in al die studies en doorlichtingen, neem dan eerst een aspirientje, want de taal is om dul van te worden. Of anders gezegd, er is van een studie geen sprake omdat de opdracht nutteloos is.

Om een chef te vinden, die bekwaam is de chef te spelen in het Stadswerkhuis, gaat de schepen niet gewoon met de vélo naar een uitzendbureau. Neen, dat kan hij niet. Dat moet de studie doen. Ze kost wel 300.000 euro voor twee jaar, maar dat is bijzaak. Den Truienaar zegt toch niets. Of beter, heeft niets te koeken. Twee jaar komt hier een man of een vrouw zich laten zien om het stadswerkvolk 'over de diensten heen' te doen werken, want er komen 'nieuwe uitdagingen' uit de lucht gevallen.

Kathleen met de dweil

Wat een zever, wat een prietpraat. Welke nieuwe uitdaging is er om het gras op het park af te rijden of om een haag te scheren? Welke nieuwe uitdagingen gaan de jongens van de opraapdienst van de blikjes, sigarettenpeukjes en frietzakjes allerhande ondervinden? En gaat de gaspedaal van hun camions van plaats verwisselen misschien? En 'over de diensten heen werken', betekent dat dat ons Kathleen voor en na met de dweil moet rondgaan en dat de poetsvrouw een poos achter hare directeursbureau komt te zitten? Of moet hij, die de geboortes opneemt, voor en na nieuwe passen maken?

Bingo Bende

Maar neen, larie en apekool, geldautomaten, dat zijn het. Gisteren stond die cafébaas te wenen, maandagavond keurde de 'bingo bende' met brede grijns een uitgave van 300.000 euro goed. En op dezelfde zitting nog eentje van 170.000 €. Om het af te leren. Op één been kunt ge toch niet staan, nietwaar?

Geen iota

Van die studie begrijp ik nog minder dan van de eerste. Houdt u goed vast: het gaat ineens over kerkhoven, hoeves, kastelen, sportpleinen en bedrijven. Die staan al jaren op plan, maar die moeten opnieuw op een plan komen. Anders gaan ze lopen. En dat ware jammer. Als ze goed op het plan staan, dan kunt ge hun bestemming wijzigen. Maar daarvoor is er toch geen extern bureau nodig! Gisteren hebben de voltallige meerderheidspartijen een tekst gestemd van 300.000 en van 170.000 euro, waarvan ze geen iota hebben begrepen.

Echt waar, ik durf niet één zin uit hun tekst hier neerschrijven, want dan doet ge gelijk Stippel, de prise uittrekken...!
1.018 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Jan Goffa
Jan Goffa
Oct 27, 2021

Enig idee wie de superman/vrouw is die die studie mag verrichten ?

Like
bottom of page