top of page

Sinterklaas claimt 6 december, De Stoute Schoen komt op 7 december

In zijn rubriek De Stoute Schoen laat Bernard Derwa zijn eigenzinnige licht over Sint-Truiden schijnen


Daar staat hij weer, zie, die geldvretende 'Kerststok'. Ik doe me zelfs de moeite niet meer te vragen hoeveel hij heeft gekost. Is het 20 000 euro of 'een zwik' meer?


Zeker niet minder want ons geld verbrassen en 'smeren' dat moet ge de volle pees doen, zeker als de gazetten voortdurend schrijven dat 20 % in Sint-Truiden het einde van de maand niet meer haalt. Best komen er geen kerstbollen in die groene mastodont maar lege brooddozen van de vele kindjes. Dan komt het stadhuis ten minste uit voor zijn ongebreidelde broodroof op de armsten. Het begint hier stilaan een ramp te worden: vroeger

sijpelde het klachten, nu regent het klachten. Hier een prachtzin van Erwin Vaes, den Rooie: "Het is niet logisch dat de werkgever winst maakt op zijn werknemers." Mooi gezegd.


Loonbeslag

En juist, bovendien. En wie denkt U dat die werkgever is? Het is die fameuze 'Welkomhoofdplaats! Haar eigen personeel moet de volle pot betalen als ze op de stadsparking tijdens hun werk hun wagen placeren. Hoe die brave werknemers zo'n loonbeslag verdragen, begrijp ik niet. Dat is niet alleen uitpersen, dat is ook nog eens grondig

vernederen. Werkmensen, ambtenaren, er zijn zes niet betalende plaatsen tegen het Schuttershof. Zet u daar bij beurten, dan mag schepenbank zijne naftbak leegrijden door rond te toeren in de stad om een plaatske te bemachtigen.


Vergeven van auto's

De dames en de heren van Nieuw Sint-Truiden gaan ze een bewonerskaart in de nek schuiven van 200 euro en die van al die vele wijken achter Guvelingenkerkske lappen de 'schepengeldautomaten' een goeie 75 euro aan hun been. Wie op Tienen of verder moet treinreizen, die wordt piepel: 'Steede Slokop' heeft het station proper gewurgd door beton en gebouw ertegen te zetten en de NMBS, al even wats, die maakt haar parking betalend. Wie trekt nu naar Brussel om den NMBS te voederen! Gevolg: gans de buurt Gorsemweg is vergeven van de auto's. Die enkele milieubewuste natuurliefhebbers zie ik binnenkort in Gorsem hun wagen gaan plaatsen en met een trotinnetje terug naar St-Truiden komen.


Stippel

Weet ge wat ge doet? Zet 'Stippel' een kepie op de kop en een kruiske op de borst en laat die de pendel verzorgen van Duras naar de stad. 'Stippel' heeft genoeg opgebroken om de hindernissen voor te zijn. Goed gevonden, wie is nu eigenlijk die doordenker?

1.087 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page