top of page

Stad schrijft nu al 100.000 € in voor nog te innen GAS-boetes: "Omgerekend 4 boetes per dag"Politiekers lijken wel dronkaards met een droge lever: giet er zoveel tonnen bier aan in als ge ook maar wilt, 't is nooit genoeg. Vervang het woordje 'bier' door 'geld' !


Hier weer twee nieuwe voorbeelden om de smeerpot gaande te houden. Weet ge hoeveel inkomsten er voor volgend jaar verwacht worden van die fameuze gasboetes? Raad eens, het staat in het budget: 100.000 euro. Dat heimelijk stadstribunaal zal de al zo armtierige burger een goede 100.000 euro lichter maken. Omgerekend betekent dat een boetekadans van vier gasbons per dag op uw kop. Fraaie vooruitzichten dus. En ik beklaag die drie beëdigde en geschoolde ambtenaren, die elke dag verplicht worden om tegen hun goesting hun stadsgenoten te gaan beboeten. Die sukkelaars worden binnen de kortste keren gehaat, gemeden en verfoeid door hun geburen, vrienden, kennissen en familie. Hun taak is administratie, dat de politieker 'police 'speelt in plaats van het vuile werk in de schoenen van matig betaalde ondergeschikten te schuiven.


"Trouwens, boete-aantallen kunt ge niet begroten. Dat is zoals een leraar die in het begin van het schooljaar schat dat hij 50 strafstudies zal geven, 8 leerlingen zal 'buizen en er één zal buitenzetten! Slag van de molen gekregen?

Laatste duit

En neem nu een oud persoon, gebukt onder jicht, stramme spieren en rugpijn, beboeten voor het gras en vuil kruid dat tussen de stenen van de stoep vóór zijn gevel groeit? Met dat

'GAS-theater' zal de sfeer hier ter steede nog een stukje meer verzuren. Zopas weer iets nieuw uitgevonden om de laatste duit uit onze zakken te schudden. Het geld van de boetes komt niet meer door. De mensen komen niet meer toe. Ze kunnen gewoon die

boetelawine niet meer volgen. Dus ze betalen niet meer. Fini.


Boetes in schijven

Daar staat Mijnheer de 'Fiscus Slokop'. Dagvaarden voor 35 euro dat durven ze niet. Want daar komen zo al 200 euro deurwaarderskosten bij, geen enkele Rechtbank houdt zich met die prul bezig. Maar ze hebben het gevonden: vanaf verleden vrijdag moogt gij, armen duts, in schijven betalen, is dat niet mooi? Maar stel u nu dat eens voor: een burger parkeert even met 2 wielen op de stoep, een boete van 140 euro en hij gaat naar de bank en vraagt een permanente opdracht: 10 euro betalen in 14 schijven of 5 euro in 28 schijven. En de bank moet ingeschakeld worden. Verplicht. Daar gaan de banken blij mee zijn. Honderden boetes elke dag, duizenden betalingen elke dag. De Banken gaan zeker voor die dienstverlening bedanken. En gelijk hebben ze. En dat ze nu toch stoppen met de burger leeg te schudden.

Geld hebben Stad en Staat meer dan genoeg. Kijk maar naar 'Roetfilter Lydia' die smeet zopas 300.000 euro naar de kop van Capitale de Hesbaye om een draai in Kortenbos te gaan bekijken en STVV 'de Japanees' graaide 550.000 euro uit de vetpot.


Rekenhof

Zal Heere Gouverneur Lantmeeters dat schandaal doorlaten? Alleszins zal het Rekenhof ingelicht worden. Lydia onder verscherpt toezicht! hihihi..938 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Jan Goffa
Jan Goffa
Dec 28, 2022

Zo'n "begroting" is nochtans conform aan de wensen van de eerste-minister. Vraag het aan Eva De Bleeker.


Like
bottom of page