top of page

Stad voert alweer nieuwe taks in: Belasting op publiek toegankelijke ruimteBeste handelaars en horecamensen, hebt gij goed afgezien achter uw gesloten deuren met lege eetzaal, lege kapperssalons, lege verbruikszaal en vooral lege portemonnee? Wel, daar verschijnt uw liefdevolle stad 'ter Haspe' in uw brievenbus met de zoveelste taks op rij: de bijdrage voor zaken toegankelijk voor het publiek.


Gij moet en gij zult kapotgaan. Festiviteiten, volk trekken, dat betalen jullie, stad betaalt enkel nutteloze doorlichtingen breekt alles op, maakt bergen schulden, creëert postjes bij de vleet maar komt, naar goede Bijbelse voorschriften, de laatste cent uit uw schrale lijf persen.

Kelk leegdrinken

Van Trud'Or verwacht schepenbank niets meer. Dat was een vriendjesheffing. Twee keer vernietigd door de Rechters in Hasselt. Lucien Lesuisse is door de edele fruitenierster in beroep getrokken. Maar daar wacht Stad 'de Hasp' niet op. Nú zult u de kelk drinken. Ik hoor het schepengarnizoen al afkomen: "Ja maar, als handel en horeca volk willen trekken, dan moeten zij daar ook voor opdraaien. Het belastinggeld dient om de stadswinkel open te houden, niet om dansmariekes te betalen." Zever. Stad krijgt elk jaar een dikke enveloppe geld van Brussel. Daarmee kan ze het gerust doen. Het zou verboden moeten zijn de Truienaar een pak heffingen, taksen en boetes in de nek te schuiven.

Moedige handelaar gezocht?

Wat er ook van zij, we gaan die fameuze, zoveelste taks goed 'onder het licht' houden. En ontwaar ik ergens het kleinste gaatje, dan zijn we als de wind naar het Gerecht in Hasselt. Maar er is wel één probleem: ga ik nog een moedige handelaar vinden die mee op de kar wil springen, zoals Lucien Lesuisse, het 'gazettenmenneke' indertijd gedaan heeft? Want nogmaals, en ik weet niet waarom, maar iedereen is stijf van de schrik van 'Hare Diva' en trawanten.

1.128 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page