top of page

Stadsmagazijn onder leiding van wijnbouwer en ex-manager Estee LauderNoemen we hem maar een stadsman 'zonder meer', want wie vanuit het stadhuis ook maar het minste durft te komen vertellen, die vliegt sito presto met zijn 'klikken en klakken' de straat op. Niemand van ons mag ook maar iets weten en de zwijgplicht is strafbaar met de bedelstraf. Buiten!

Dat alles ondergronds en in het donker moet 'gefoefeld' worden, bewijst dat het profitariaat de dagelijkse hoofdschotel is, die dees politiekers zichzelf serveren. Mijn 'stadsman' doet zijn verhaal: "Hier doen de politiekers niets, ze geven alles uit en stoten alles van zich af. Dat kost tonnen geld. Als ik mij 's morgens aan de prikklok meld, dan weet ik precies wat ik die dag moet doen. Ons werk is zoals het werk van een hovenier. Die moet ge ook niet zeggen waar, wanneer en welke plantjes hij moet inzaaien, wieden en plukken of begieten. Als ge uwe stiel kent, dan hebt ge geen baas nodig. Die loopt u meer in de weg dan iets anders. Welnu, wij zitten allemaal met ploegbazen op onze kop. Wij lopen gefrustreerd rond, het kan niet meer."


Estee Lauder

Maar de klucht is nog niet gedaan: die resem ploegbazen worden bespied door 'coördineerders'. Weeral loonkosten er boven op. Waartoe die jongens wel mogen dienen, dat is mij een raadsel. Maar nu komt het neusje van de zalm. Potters was hoofd van het magazijn, zeg maar het werkvolk. Potters is weg. "Hij is vervangen door Wim Liekens. Die was CEO bij 'Estee Lauder' Cosmetica. De man doet het goed, want hij heeft ook een 'Consultancy' bureel en een wijngaard in Portugal. Ze zeggen, maar zet dat tussen haakjes, dat hij 12.500 euro per maand optrekt. Twee jaar lang."

Leger van bazen

"Wat wij nodig hebben is een Liekens die de schop kan hanteren en geen leger van bazen, verdomme", gaat onze man verder. "Vanzelf dat de mensen niks mogen weten, ze smijten hun geld gewoon in de beek. Daarom moet die open, dan kiepert het nog gemakkelijker."


Die zondvloed aan geldverbrassing, dat is pas een mooie nieuwjaarswens aan de Truienaars. Ik ga eens loeren in het laatste informatieblad van 'Welkomhasp' of daar misschien de 'prullewedde' van de 'Pottersopvolger staat. Wie weet, naïef zijn doet geen pijn...1.649 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page