top of page

Stadsmededeling: "Ruim voortaan uwe 'brol' zelf op ..."

In zijn rubriek De Stoute Schoen laat Bernard Derwa zijn licht over Sint-Truiden schijnen


Vanaf heden: ophaling groot vuil: Fini. Gedaan! Uw fiere Hoofdstede stopt ermee. En, beste Burger, kom nu niet de edele fruiteniersstad de oren van de kop zagen omdat ge niet meer afgeraakt van uw kapotte frigo, van uw tot op den draad versleten bed en matras en van uw salon waar de 'ressoors' door uit steken. Ge moet uw plan zelf leren trekken. Wij, Hoofdstad, komen uw versleten bazaar niet meer ééns per jaar afhalen.


Ge hebt geen auto? Da's uw probleem, Ge zijt oud ? Dat hebt ge aan uzelf. Ge zijt ziekelijk en slecht te been ? Uw eigen fout, ge moest maar niet zo veel eten. En, luierik, ge staat nog altijd op den dop ? Dan hebt ge alle tijd om die matras of wat het ook is, op uwe kop te zetten en te voet te gaan. Als de negerinnen dat kunnen, dan kan een dopper dat ook. En wie te arm is om zich een auto te kopen, die moet het maar doen met zijn versleten bed en canapé. Trouwens, van armoede, daar geloof ik niks van. Arm, dat zijt ge als ge dat wilt, Ziet maar eens naar ons, politiekers, wij trekken van verschillende kanten en wij laten ons maar in één job zien. De andere postjes, die brossen wij. Geen man overboord. En valt ge toch uit de boot, gene paniek, de gouden handdruk verhindert dat ge verzuipt. Zo zien wij de zaken. Wij, Stad met 'allure', wij hebben wel beter te doen, wij hebben edeler taken aan ons hoofd dan voor jullie een smerige camion door de straten te sturen. Ruim u aftandse boel maar zelf op. Ten andere, de soezen zijn op. Alles is erdoor gedraaid. Zopas een reuzeden aangekocht voor 20.000 euro. En die twee doorlichtingen hebben de bagatel van méér dan 500.000 euro gekost. Hebt ge de Gouverneur niet horen zeggen dat we op onze centen moeten passen? Niet dat schepenbank zich daar veel kopzorgen: om maakt. Gisteren nog, 't was lenteweer, floot de gas 'den vollen tuub' doorheen de leidingen in het magazijn ‚ Sint Jorisstraat. En voor onze kop blijven wij gas erdoor jagen, dag en nacht, kwestie van hogerhand te laten zien wie in Trudostad de baas is. En tot slot nog dit, lieve, brave Bink: owee als we ook waar één matras of één bed 'te koop' voór uw deur zien staan. Ge zijt verwittigd: met 'inname openbaar domein' is ‘Stadje failliet' niet mals. Ge zult het maar geweten hebben. Uw geliefde schepenbank.


3.406 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 kommentar


We hebben dit gemerkt. Onze salon gisteren laten ophalen door Limburgnet . Dit na info bij het containerpark en de stad. Kostprijs€20! Om dan vast te stellen dat vanaf 9-29 maart alles gratis naar het containerpark mag. Maar daar wist blijkbaar niemand iets van bij beide instanties!!! TOP

Gilla
bottom of page