top of page

Stenen zo rot als kaasDen ene ‘verklikker' na de andere biedt zich aan, ‘ t is een ware ‘begankenis'! De mensen zijn de maniakale geldopsmoddering meer dan beu. Terwijl jannerij en verkwisting hoogtij vieren, laat de Hoofdstad essentiële dingen op hun beloop. Zoals de zoveelste anoniem blijvende Truienaar mij komt vertellen.


En het schoonste van alles, het is nog wel te doen in de Minderbroedersstraat, waar nu zoveel mensen zich een spuitje komen laten 'zetten'. De man vergezelt mij naar de plaats van het onheil. Bovenaan de gevel van het klooster, juist onder de goot, steken dikke stenen naar buiten waarvan er drie en half zijn afgebroken en naar beneden zijn gedenderd. Mijn metgezel zegt: "Ziet dat er op dat moment een schoolrij kindjes voorbij kwam, ge durft er niet aan denken. 't Moest uw kindje maar eens zijn."

Drie nadars

En wat heeft dees schepencollectief van 8 man gedaan? Gewoon drie nadarhekkens op de stoep gezet, zodat ge daar niet meer door kunt. Maar enfin, hoe dikwijls heb ik het al gezien dat een of andere flauwe plezante, met of zonder een glas bier in zijn neus, gewoon om stoer te doen, die afsluitingen de straat in kiepert of een stuk verder meeneemt en het daar op de grond gooit. Dan kunnen de voorbijgangers wél onder de stenen door. En dan riskeren ze wel een kanjer op de kop te krijgen, want alle uitstekende stenen zijn ze rot als kaas.


Studies

Moet ge daar nu studies voor gedaan hebben om te weten dat ge alle nadarhekkens aan de muur moet vasthechten en onderling aan mekaar moet vastmaken ? Dan gaat ge al braaf uw 'covid-pikkuur’ halen, ‘t kan goed uw laatste geweest zijn!562 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page