top of page

Tegenwoordig is Bert Vanmechelen te land, te zee en in de lucht't Is niet meer te volgen. De schandalen komen hier in deze Stad, ondanks al dat gestoef, als pieringen uit vers omgeploegde aarde uit de grond. Daar is nu toch eens gene hoek aan. Daarom zijn we dolgelukkig om het nu eens over een prachtinitiatief te hebben van verleden zondag.


Het was in Brustem te doen op 'Droneport'. Zes sportvliegtuigen en twee helikopters uit de

jaren vijftig stonden paraat om al die lieve dutskes, die al zo jong moeten vechten tegen kanker, een ongelooflijke ervaring te laten meemaken. De kindjes hadden zich massaal ingeschreven. Een zekere Rudy Claes deelde de plaatsen uit. De man deed dat met brio. Ge voelde dat hij om kon met selecteren, zijn leven lang was hij in Maastricht luchtverkeersleider.


Luchtacrobatiek

"Vliegtuigen, van jongsafaan is dat mijn passie en dat doet heel veel", zo zegt hij. Vijf piloten stonden klaar om de verrukte kleintjes een vliegtuig in te helpen. De motoren slaan en grommen grimmig. Ge had die gezichtjes moeten zien. Onvergetelijk. "En geen enkel kind was in paniek", noteert Rudy Claes. Er waren zelfs vijf jongens die bij een piloot-acrobatie wilden gaan meevliegen. Dan hangt ge bij momenten onderste boven in de lucht, zoiets, dat vergeet ge nooit meer. Voor de acrobatie hebt ge veel beroepscertificaten nodig, er waren dus te weinig gebrevetteerde piloten. Claes haalde een hoge hoed bij en liet lotje trekken.

Twee gelukkigen mochten hun halsbrekende vlucht aanvangen.


Strijdende lichaampjes

Eens temeer leverde advocaat Vanmechelen en zijn equipe hand-en-spandiensten ter ondersteuning van dat hemelse feest. Mensen met een groot hart als Claes en Vanmechelen die vinden mekaar en door hun voorbeeld van gulle grootmoedigheid creëren zij de sfeer op 'Droneport', die ook deze keer alleraangenaamst was. Vanmechelen laat geen gelegenheid onbenut om zijn oogappeltjes het strijdende lichaampje moed in te blazen. En Rudy Claes is van hetzelfde kaliber. Hij vertelt: "Ik had een patiëntje dat aanvankelijk heel sterk was, maar dat plots een inzinking kreeg, waardoor het niet met mij de lucht in mocht. Maar mijn vriend mag gerust zijn, hij heeft nog een vlucht tegoed. Daar zorg ik persoonlijk voor."


Ook andere sporten

De Brustemse Associatie van Piloten wil terug leven brengen rond de haven en iedereen de kans bieden het luchtruim in te varen, maar dan wel tegen betaling om de kosten te dekken. Blijft er geld over dan gaat dat naar "Vechters tegen Kanker". (Fighters Against Cancer.) De organisatie groeit. De deuren worden opengezet voor andere sporten. De autoclubs zijn

fel geïnteresseerd. Toen de vliegtuigmotoren zwegen, hoorden we het geronk van dikke moto's. Een hele groep motorrijders kwam het initiatief van den Advokaat steunen.

Het kan toch eens deugd doen, wat goed nieuws te mogen vernemen, vooral als ge er al zoveel maanden naar zit te trachten!1.023 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page