top of page

Terwijl Sint-Truiden wegzakt in de schulden, zijn daar weer nieuwe studies en projectenTerwijl het gros van onze burgers 'stillekesaan' op droog zaad komt te zitten, wil deze harteloze meerderheid de Hoofdstad 'Venetiaanse allures' geven: de Trudobronbeek moet ineens 'den dag' kunnen zien, het water heeft licht nodig, ze gaan den boel opbreken. Maar zouden de 'waterdeskundigen ten Stadhuize' de beek wel openleggen?


Ze weten het niet goed. Eerst een studie bestellen, kwestie van ons geld op te smodderen. Dat is dan de zesde studie in de rij in twee jaar tijd. Maar, troost u, diepongelukkige bink, die studie kost maar 160.000 euro. 't Is nog niet gedaan. Den aannemer vraagt voor het opbreken van de 'tarmac' op de veemarkt, het openleggen van die beek en voor de aanleg van het skatepark 1.750.000 euro.

Waterachtige Stad

Sint-Truiden wordt ineens met al die druipende fonteintjes een 'waterachtige stad'. De Edele Fruiteniers dragen voortaan niet alleen een kist appels maar ook een waterkruik. Iedere goed geaarde bestuurder zou in deze crisistijden alle dure projecten en doorlichtingen verschuiven naar later, naar betere tijden. Een open beek stinkt naar de vocht en biedt geen enkele meerwaarde aan een fruitijke Stad, integendeel. Ik heb de Cicindria nog weten openliggen, ge verging van de ratten, een ware plaag. Aan 'Horne Molen' geraakt ge de ratten muizen niet meester.

Schuldenberg

Inmiddels voelde een gevoelige Eric Nulens de bevolking 'aan de pols'. En hij deed het grondig, hij moest voor één keer niet op zijn, pardon 'ons' Tibe letten. De stemming is 'bangelijk grimmig'. De zo typische 'lachmerkerij is in de 'Welkom' weggedeemsterd. Denken die 'spuitdeskundigen' dan dat de burgers niet doorhebben dat alles naar schijn gaat en geen halve euro naar hen. Integendeel, de schuldenberg houdt gelijke tred met de grauwheid van de straten. De bewijzen zijn er: op alle domeinen scoren ze hier 'tegen de grond'. Trudocs heeft nu een galante inkijk gekregen. Heet van de naald. Ge gaat u nog verschrikken van wat die broodnodige' parkingafbraak nog gaat kosten. We zitten nog maar in de eerste fase. De groene long, achter het station, moest eraan geloven voor een school. De veemarkt moet groen. Zet uwen auto op uwe kop!


1.456 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page