top of page

Toon moed Cindy en kies voor de natuur in plaats voor beton
En hoe zit het ondertussen met het mooie huis en met het unieke park van wijlen Dokter Nolens: Slecht, bar slecht. Dat de villa en drie bomen errond weg moeten, plat tegen de grond, is zo goed als zeker. En het lot van het park hangt ook aan een zijden draadje.


En de stad - natuurlijk-! én het Sint-Trudo bestuur, willen die groene long weg, een kaalgeplukt Sint-Truiden staat netjes. Maar nu komt het strafste. Een landbouwingenieur met een hart voor groen, natuur en zuivere lucht, trok in zijn eentje naar de Raad, die de macht heeft om die domme kapvergunning te vernietigen. ('Raad voor vergunningbetwistingen!) Hij betaalde uit eigen zak een advocaat en de kosten en wat smeet die Raad hem in het gezicht?: "Niks te koeken, Ingenieurke, want gij hebt geen belang. Uw verzoek tot vernietiging van de sloop- en kapvergunning wordt afgewezen. Ge moogt beschikken!" Toen ik het hoorde, geloofde ik mijn oren niet.


Vélopompen

Geen belang!? Bestaan er dan in Vlaanderen mensen die geen belang ermee hebben dat de lucht, die ze inademen, zuiver is? Wat soort longen moet ge dan wel hebben om het belangrijk te vinden dat lucht boven uw kop zuiver en helder is? Meent die Raad nu echt dat onze beste ingenieur geen twee normale longen heeft, zoals gij en ik, maar dat hij vélopompen in zijn lijf heeft, die tegen de grootste bezoedeling kunnen en toch blijven pompen?


Smeken

Enfin, we hebben samen besloten de lucht te laten voor wat ze is en het anders aan te pakken als er toelating gevraagd wordt om gans het bos plat te leggen. Ondertussen gaat de landbouwkundige smeken bij de Directrice van 'Kliniek Trudo'. Ge kunt nooit weten. Raar toch, dat al wat macht heeft beton wil, slechte lucht en mottige omgeving en dat iedere burger, zonder uitzondering het omgekeerde wil...!

952 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page