top of page

Trekt een vroegtijdige vaccinatie van Pascy Monette de Truiense liberalen mee in het bad van Heeren?Was Pascy Monette reeds in februari gevaccineerd? Volgt Carl Nijssens zijn hart of zijn fractie? Kiest de N-VA voor de kracht van verandering of voor Veerle Heeren? Trudocs analyseert en maakt een voorbeschouwing voor de gemeenteraad van maandagavond.


De geruchten over de geheime vaccinaties van burgemeester Veerle Heeren (CD&V) en OCMW-voorzitter Pascy Monette (Open Vld) steken eind januari reeds de kop op. Op 1 februari stelt Trudocs dan ook voor het eerst de vraag aan Heeren en Monette of ze reeds gevaccineerd zijn. Zoals bekend komt er dan geen antwoord. Heeren heeft ondertussen onder toenemende druk moeten toegegeven. Maar hoe zit het nu met Pascy Monette (Open Vld)? En is dat de reden waarom Hilde Vautmans (Open Vld) niet naar De Zevende Dag trok en naar alle waarschijnlijkheid Heeren zal steunen in de komende gemeenteraad?


Zwijgen

"Het ligt allemaal zeer gevoelig", zucht de liberale voorzitter Jean-Paul Lavigne aan de telefoon wanneer we hem polsen naar de politieke temperatuur van zijn partij. "We staan zeker niet te applaudisseren, maar ja, (zucht) het ligt allemaal zeer, zeer gevoelig. Meer kan ik hier op dit moment niet over kwijt." Ook het jonge gemeenteraadslid Laurien Bamps (Open Vld) geeft aan dat ze deze keer de partijorders moet volgen: "Ik moet zwijgen, sorry",


Villa Rosa

De reden voor dit eieren lopen, zou dus wel eens kunnen liggen bij de voorzitter van het Zorgbedrijf Pascy Monette (Open Vld). Toen Trudocs hem begin februari twee dagen aan één stuk door de vraag stelde of hij al dan niet gevaccineerd was, gaf hij niet thuis. Onze redactie had immers vernomen dat hij eind januari met restjes van het woonzorgcentrum Villa Rosa werd ingeënt.


De open VLD doet er best aan om hierover transparant te communiceren, wil ze niet meegetrokken worden met de golf van verontwaardiging die zal volgen wanneer maandagavond zal blijken dat Heeren na een speech van 45 minuten gewoon aanblijft als burgemeester van Sint-Truiden. De toppolitica in Hilde Vautmans weet dat maar al te goed, maar twijfelt. Ze weet immers dat ze Pascy Monette, die al meer dan politiek gehavend uit de zaak Villa Rosa kwam, dan definitief moet opgeven. Heeren zal hem, indien ze valt, aan een waarheid grenzende waarschijnlijkheid meesleuren. Ziehier dan ook de pasmunt tussen de liberalen en de christendemocraten.


Emotionele Heeren

Binnen die CD&V staan de neuzen voorlopig nog in dezelfde richting. Daar bestond de ganse fractie er vrijdagavond zelfs in te stellen dat ze net hetzelfde zouden gedaan hebben, toen Heeren emotioneel opbiechtte dat ze haar zus, zoon, buurvrouw en in totaal zo'n 12 andere namen had doorgegeven om zich vroegtijdig te laten vaccineren. Ook het reeds tweemaal met Pfizer gevaccineerde gemeenteraadslid Raf Herbots wil niet horen over een voorkeursbehandeling. Hij zou gezegd hebben: "Ik ben pas zeven dagen nadat ik gevraagd had om een vaccin, uitgenodigd om mij naar het vaccinatiecentrum te begeven. Zeven dagen hè. Dan kan je toch niet spreken van een voorkeursbehandeling." Alle fractieleden ondersteunen Heeren? Nu ja, af te wachten wat Carl Nijssens zal doen. Hij liet zich in de krant De Standaard eerder al kritisch uit over Heeren.


Illegale huiszoeking

Ook de N-VA'ers twijfelen. Zij zitten in een zetel. Geen van hun mandatarissen geraakt wat de vaccinaties betreft in opspraak. Met lede ogen zien ze naar het gespartel van Veerle Heeren. Niet bepaald de kracht van verandering, maar wat is het alternatief? Een wisselmeerderheid met de socialisten? Of toch maar liever niet? Naar verluidt, zou schepen Jo Francois erg aan de illegale huiszoeking bij Trudocs tillen. Benieuwd dus wat de N-VA'ers morgen gaan doen.


3.278 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page