top of page

Trudocs breekt Villa Rosa-zaak opnieuw open: "Truienaren die nieuwe info hebben, laat het ons weten"In juli 2018 werd Sint-Truiden wakker met de Villa Rosa-affaire. Truienaar Gunther Leenen diende een klacht in tegen vier vrouwelijke zorgverleners van het OCMW-woonzorgcentrum Villa Rosa. Ondertussen loopt het gerechtelijk onderzoek naar de feiten nog steeds.


De vier betrokkenen zouden mensonterende foto’s en filmpjes hebben gemaakt van demente bejaarden en dat beeldmateriaal gedeeld hebben via een besloten groep op Facebook Messenger. De klager zegt ook dat het viertal gedwongen werd om zelf ontslag te nemen of dat anders de politie zou worden ingelicht. De Truiense oppositie waaronder ook de N-VA sprak over een doofpotoperatie.


Enkele van deze foto's - en de bijhorende commentaren - vormen het onderwerp van een gerechtelijk onderzoek dat vandaag nog steeds loopt. De directie van het rusthuis en OCMW-voorzitter Pascy Monette (Open Vld) hebben altijd formeel ontkend dat ze op de hoogte waren van die beelden.


U kan helpen om de waarheid te laten bovenkomen. Truienaren die iets meer weten over deze zaak, mogen ons steeds anoniem op de hoogte brengen van nieuwe inzichten en feiten. Dat kan via 'Tip de Redactie' op onze website. Wij zullen op basis van de nieuwe info de zaak opnieuw helemaal doorspitten. Doordenken zeg maar.

2.278 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page