top of page

Trudocs haalt slag thuis: Stad schaft verfoeide betontaks af!


Afgelopen donderdagavond kondigde burgemeester Veerle Heeren (CD&V) tijdens een publieke raadpleging in Velm aan dat de activeringsheffing of betontaks op de schop gaat. "Er vertrekt binnenkort een nieuwe brief naar de geviseerde mensen dat ze de taks niet hoeven te betalen en wie het al betaald heeft, krijgt het geld teruggestort", zei de burgemeester tegen de verwonderde toehoorders.


Het nieuws kwam ons gisteren ter ore en werd ons vandaag bevestigd door leden van het schepencollege. Trudocs haalt dus zijn slag thuis. We hadden ondertussen met onze actie 'Bezwaar indienen met Bernard' al een twintigtal Truienaren verzameld om gezamenlijk naar de rechtbank te trekken en er kwamen er dagelijks bij. De stad is nu blijkbaar gezwicht onder de druk en trek haar verfoeide belasting in.


Corona

Al luidt de uitleg van het schepencollege ietwat anders: "Ingevolge het stilvallen van de activiteiten in de economie, en vooral binnen de bouwsector, tijdens de coronapandemie zijn eigenaars van onbebouwde percelen niet in de mogelijkheid om hun gronden te activeren. Daarom heeft het stadsbestuur tijdens het college van burgemeester en schepenen van 10 september 2021 beslist om de activeringsheffing voor 2020 in te trekken. Alle eigenaars die hun activeringsheffing van 2020 al betaald hebben zullen dit eerdaags teruggestort krijgen."


Dank aan onze lezers

Onze lezers maakten ons begin augustus attent op deze 'van de pot gerukte' belasting en gingen samen met Trudocs in het verweer. Met succes! Dank u daarvoor!850 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page