top of page

Trudocs opnieuw naar rechtbank: "Dit keer om Speelbos in Velm te verzekeren!"Wilt gij een jeugd van schoolverlaters, hangjongeren, straatlopers, drugsgebruikers en vechtersbazen? Natuurlijk zegt elke ouder: néén. Om het 'afglijden' van uw kinderen te voorkomen, is een gezond verenigingsleven dé oplossing. In groep lezen ze discipline, verdraagzaam zijn tegenover de makkertjes, creatief ondernemen en vooral niet verkommeren in druggebruik door verveling.

Deze stad, kampioen in de geldverbrassing, heeft geen euro over om aan die jeugdwerkondersteuning mee te doen. Wel grote affiches, zoals grote 'Welkoms' waar ge tegen aanbotst, maar als het op centen aankomt, dan dribbelt de projectontwikkelaar en de aannemer de jeugd van de stad. 'Stede Numero Uno 'laat kinderen en jeugd verkommeren tegen de klaagmuur. In het centrum zijn er van de twintig verenigingen al tien uit het verrot Atheneum weggeblazen. De vele lokalen op Terbiest lijken aftandse barakken van den troepsoldaat verlaten. De arme Brustemnaren, smekend om hun St-Laurentius, heeft de liefhartige stad schaakmat gespeeld.

Atoom en Mondea

Centen zijn op!' opdringerige jung! We hebben ze gegeven aan Jan Boutsen en aan Luk Dekeyser, die voor Mondea en voor Atoom hier op het werkhuis wanorde op zaken zijn komen stellen en met honderdduizenden euro's zijn besprenkeld. Kwestie van de motoren te smeren...!

Op loerjacht

Beste Velmse Scouts, "Oogkleppenstaa" gaat betonneren in volle veld. Er is nochtans woongelegenheid in overvloed. Heel het centrum staat leeg en niets geraakt nog verkocht. Maar hoe dikwijls heb ik dit al allemaal geschreven en ze lachen mij gewoon uit. En jullie lachen ze nog feller uit. Maar Trudocs, jullie weten het, staat aan jullie kant, aan de kant van uw speelbos. Ik ga niet blijven prediken in de woestijn. Ik ga op loerjacht gaan liggen: zodra een ontwikkelaar voor uw speelbos een vergunning aanvraagt, dagvaard ik onmiddellijk voor de Raad van Vergunningsbetwistingen.


Stekker uittrekken

Herr Jelle is verplicht rekening te houden met de impact van zijn gegeven bouwvergunning op het klimaat. Hij is verplicht te kiezen tussen een groene long met duizend struiken, vogels en uw verenigingen en een stenen misbaksel. Zoals Stippel de stekker uit de gemeenteraad trekt en in 't geniep wegduikt, zo trekt heel deze bestuursgroep de stekker uit een leefbare wereld voor haar jongeren...!1.025 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
Oct 03, 2021

''Après nous, le déluge''. Zoveel is duidelijk...

Like
bottom of page