top of page

Truiense politie opnieuw in de fout: "Frieten halen kan, maar wel de verkeersregels volgen!"
De Truiense verkeerspolitie heeft tijdens de Coronacrisis vele Truienaren de bon op geslingerd terwijl ze noodgedwongen eten gingen afhalen bij de Truiense horecazaken. Die overdreven ijver keert nu als een boomerang in hun gezicht terug.


Op de beelden is te zien hoe een Truiense politieagent woensdagavond doodleuk zijn combi foutief parkeert om frieten op de Houtmarkt te gaan uithalen terwijl enkele olijke Truienaren hem filmen en smakelijk becommentariëren. Twintig jaar geleden kraaide daar in Sint-Truiden geen haan naar, maar sinds de komst van de Smartphone en de overdreven ijver van de Truiense verkeerspolitie is de situatie wel erg veranderd.


Community Policing

"Men oogst wat men zaait hè", zegt een vooraanstaand Truiens politieraadslid. "Doordat men de Truienaar het leven aanhoudend zuur maakt door hem en haar voor het minste de bon op te slingeren, hebben vele Truienaren zich tegen de politie gekeerd. Wanneer die dan zelf de verkeersregels niet respecteren, krijgen ze van hetzelfde laken een broek. De community policing van Philip Pirard en Jan Gielen is gesmolten als sneeuw voor de zon. In de plaats lopen jonge agenten die buiten Sint-Truiden wonen als boetemachines door onze binnenstad. Tot spijt van al wat oudere vooral Truiense politieagenten die lijdzaam moeten toezien hoe de reputatie van het korps steeds verder wegsmelt. En ondertussen keert Comité P het korps binnenstebuiten na een opeenstapeling van blunders en normvervagend gedrag. Het wordt stilaan pijnlijk."


Intern opnemen

Zonechef Steve Provost benadrukt dat het zijn manschappen is toegestaan om tijdens de dienst eten te gaan uithalen, maar dat hij daarbij wel verwacht dat ze de regels volgen en naleven. Hij zal de zaak verder intern opnemen.1.470 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page