top of page

Uit het rapport Audit Vlaanderen: Veerle Heeren schond zelf beroepsgeheim en medisch geheim

Bijgewerkt op: 15 aug. 2021Veerle Heeren schond meerdere malen het beroepsgeheim en medisch geheim door persoonlijke dossiers van Truienaren door te sturen naar een externe firma, die haar verdediging in de Truiense gemeenteraad moest voorbereiden. Het is één van de vele pittige details die Audit Vlaanderen zwart op wit in haar rapport schreef.


Het was nochtans burgemeester Veerle Heeren (CD&V) die zich burgerlijke partij stelde en een strafklacht tegen Trudocs neerlegde bij het federaal parket Limburg wegens schending van het beroepsgeheim omdat wij haar vaccinatiefraude naar buiten brachten. Nu blijkt, zwart op wit, dat zij zichzelf schuldig maakte aan dit feit. Meerdere malen zelfs. Om haar verdediging tijdens de Truiense gemeenteraad van 10 mei te kunnen voorbereiden, bestond ze erin om verschillende persoonlijke medische dossiers door te mailen naar een externe firma. Trudocs zal alleszins onderzoeken om een strafklacht tegen Heeren neer te leggen wegens ... schending van het beroepsgeheim, samenspanning van ambtenaren en misbruik van gezag.


in picture: Minderbroederskerk van Sint-Truiden waar vaccinatiecentrum is gevestigd foto: Mine Dalemans


"Ik weet van niets"

"De belangrijkste conclusie van het rapport is wel dat Audit Vlaanderen, een agentschap van de Vlaamse Overheid, concludeert dat burgemeester Heeren een ernstige deontologische fout maakte en zo de werking van het vaccinatiecentrum in een zeer slecht daglicht plaatste", zegt oppositieraadslid Gert Stas (Vooruit) die het rapport doornam. Voorts blijkt uit het rapport dat Veerle Heeren van 's morgens tot 's avonds in het vaccinatiecentrum ronddoolde zogezegd om de IT en elektriciteit te vrijwaren. Maar wanneer de onderzoekers van Audit Vlaanderen haar ondervragen over de werking van het vaccinatiecentrum, zegt ze van weinig tot niets te weten. Nochtans volgde ze alle webinars van de Vlaamse Overheid die haar en alle andere Vlaamse burgemeesters informeerde over hoe men een vaccinatiecentrum moest opzetten. Alleen lapte de voormalig Vlaams minister van Volksgezondheid die info aan haar laars en liet ondertussen haar eigen entourage vaccineren.


Misschien iets voor Federaal Parket

Terwijl haar kabinetschef haar blijft verdedigen, spreken alle andere medewerkers van haar kabinet en een aantal stadsambtenaren zichzelf voortdurend tegen. Het lijkt op een stevig potje zwartepieten, waarbij bepaalde ambtenaren het moeten ontgelden. Haar Whatsapp-berichten blijken in mei, toen alles naar buiten kwam en de bom barstte, gewist te zijn. Haar communicatie verliep voornamelijk via haar privé-mailbox, ondanks het feit dat ze een officieel mailadres van de Stad Sint-Truiden heeft. Die mailbox weigerde Heeren te laten inzien door de auditeurs. Meteen een reden waarom Audit Vlaanderen geen 'systeem Veerle' in de vaccinatiefraude terugvond. Misschien iets voor een federaal parket om nader te onderzoeken.


Liberalen gaan vrijuit

En dan was er nog die voortijdige vaccinatie van OCMW-voorzitter Pascy Monette (Open VLD). Ook dat hebben de auditeurs zorgvuldig onderzocht maar Monette wordt door hen vrijgepleit. 'Eerder logisch dat een OCMW-voorzitter, die vaak in een Woonzorgcentrum komt gevaccineerd wordt', luidt daar de redenering. In tegenstelling tot gemeenteraadslid Raf Herbots (CD&V) uit Velm, die van de auditeurs een stevige bolwassing krijgt.


Later meer.
8.267 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 opmerking


Jan Goffa
Jan Goffa
14 aug. 2021

maar dat werd toch gecompenseerd met een mooi geënsceneerde huilbui voor de camera ?

Like
bottom of page