top of page

Verenigingen Oud-Atheneum nog steeds blootgesteld aan asbest en elektrocutieIk kan er iets van krijgen, van dat heimelijk gezwijg. De Brustemnaren smeken om het behoud van het gebouw 'Laurentius'. Het gebouw kan dienen voor clubs en voor verenigingen. De 'Herr Jelletrawanten pitsen de lippen op mekaar en pitsen tegelijkertijd club- en verenigingsleven dood.


Brustem is niet eens een verklaring, uitleg of antwoord waard. Dat hautaine 'boven uw kop wegkijken' als ge iets vraagt blijft maar duren. De schepenbank kan geen zinnig antwoord geven en Trudocs weet maar al te goed waarom. Welkomstede is de clubs moe. Ge kunt aan die groepen niet 'likken'.


Asbest

Het schoonste voorbeeld is het Oud Atheneum, centrum Stad. Al drie jaar laat het stadsbestuur de boel daar verkommeren. Tot het ineen valt. Daar liggende elektriciteitskabels bloot en het is een waar 'asbestparadijs'. Er verzamelen zich in het Atheneum nog steeds een tiental verenigingen. Gezondheidsperikelen, elektrocutie­ en brandgevaar zullen er wel voor zorgen dat al die clubs het vanzelf zullen afstappen. Waarnaartoe? Dat is hun probleem.

En als die last weg is, dan koopt een bouwpromotor voor een centje alles op. Appartementen.

En in Brustem? Appartementen.


En zo zijn ze het centrum en de grote winkelsteden aan het verhuizen. Dan kunnen die op termijn ook lekker verloederen. Schermen met wachtlijsten voor sociale woningen is liegen als praktisch alle bovenverdiepingen leeg liggen. Ga eens zien aan de Gazometerstraat. Een bord met letters als een koe: "Hier investeren wij in de toekomst, de jeugd." Een gedeelte van de jeugd. Die van Brustem en die in het Atheneum: geen commentaar.


Dirk, zet de foto van de elektriciteitskabels boven dit artikel. Zeker weten, op die foto komt reactie... Met dank aan Dirk Selis en aan Filip Moers.

485 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page