top of page

Vergeet Lucien niet, mijnheer Bronckaerts


Blijkbaar is 'Shop in the City' van hetzelfde nat als de Stad overgoten: liegen, u een rad voor de ogen draaien. De voorzitter orakelt: De Trud'Or bijdrage is geen taks maar een bijdrage. Maar leg me nu dàt eens uit: Wat is het verschil tussen een verplichte, gedwongen bijdrage en een taks, een heffing?


Moet ge dan de belastingen, die wij elk jaar moeten betalen, dan ook een bijdrage aan het algemeen belang noemen: Weigert ge bij te dragen aan een goed doel of aan een feest, dan laat iedereen u met rust. Weigert ge een taxatie aan de Welkomstede te betalen, dan verkopen ze uw boeltje. Eerst uw meubelkes en later uw huis. En wees gerust, dat loopt, gelijk alle boetes die ze u hier aftroggelen, hypersnel.


Onwettig Vriend voorzitter, uw Trud'Or taks is onwettig. Dat weet gij ook. Afgeketst, jaren terug, door de Rechtbank. En nog wel twee keer. Want 'stadje mijn Jan' trok zich van het eerste vonnis niets aan. Wat menen die Rechters daar in Hasselt zich wel? En ze taxeerde gewoon door. Natuurlijk opnieuw zaak verloren. Den ezel van den heilige Trudo stoot zich voor de derde keer aan dezelfde steen: en avant, opnieuw Trud'Or taksbiljetten in de brievenbussen.

Hof van Beroep

Ten andere, feest en zingt en raast dag en nacht, wekenlang, op de markt, meent ge dat de commerçanten één klant méér zullen zien? Wat zou het toch. De mensen zitten aan de grond. Altijd maar taksen en met 25 euro uit te geven, ziet ge door de bodem van uw winkelkarretje de grond. Er ligt voor die som niks in. Als ge zo moet pesteren en pinkelen om rond te geraken, dan enerveren die liedjes en die podia u veel meer dan dat ze u blij maken. Enfin, Heere Bronckaerts, Lucien Lesuisse is ermee akkoord op te treden voor het Hof van Beroep te Antwerpen. Winnen of verliezen, daar gaat het niet om. Het gaat erom dees politiek spektakel diets te maken dat het lijfeigenschap is afgeschaft. Ter meerdere eer en glorie van 'Suisse' Lucien!


1.467 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page