top of page

Villa Chaos!

In zijn rubriek de Stoute Schoen laat Bernard Derwa zijn licht over Sint-Truiden schijnen

in picture: kermisattractie Villa Chaos voor het Truiense stadhuis

Van de zes soorten, pas uitgevonden boetes en heffingen, ligt die vermaledijde 'betonneringsboete' mij nog het zwaarst op de maag. Nu durft die piratenstad mij toch wel verplichten mijn mooie net, grasgroene bouwperceel vol beton te gieten.


En op die manier maak ik mij hatelijk bij alle mensen die in de buurt wonen, want ik zorg ervoor dat, bij felle regen, het water los richting hun salon, keuken en garage binnenstroomt. Dus, als de riolen het water niet kunnen slikken, dan is het dikke miserie voor de buurt. Nooit eerder gezien: de 'schepenbollevierders' doen zoals de struisvogels: kop in de grond, wij weten van klimaat of overstromingen niets. Alle experts zeggen dat er veel te veel 'blote grond' gebetonneerd is en dat alzo, bij hevige regenval, er overstromingsgevaar dreigt. Apekool, zegt schepenbank, wij zijn toch Pepinster niet, dat is bij de Walenkoppen, onze zaak niet, wij sturen hier het water naar onze 'peuterijen' en fruitplantages, en klaar is kees.

Stippelmaanlandschap

Iedereen die ik ken, en die een streep groene bouwgrond heeft; begrijpt die mokerslagtaks niet. Eerst 1000 euro en dat kruipt naar omhoog met 1000 euro erbij tot 4000 euro. Per jaar, beste vriend. En als die grond voor onze kinderen later is gekocht, wat dan? Vendue, verkaufen! Das ist ein Befehl. Raus! En wat hebben wij, burgers te 'koeken'? Niks, zuiver niks. Wij kunnen alleen maar een vuist in onze broekzak maken. Wat hebben wij kunnen doen tegen die 140 miljoen euro schulden, tegen het nefast parkeerbeleid, tegen het " Stippelmaanlandschap dat hij twee jaar lang uit zijn hoed toverde, de lijst schandalen is eindeloos, ons protest vruchteloos.

Rechtbank

Per geluk hebben wij nog de Rechtbank en daar kennen wij onze weg. Eigenaars, span allemaal samen. We maken een goede kans: Zopas kreeg Macron en zijn trawanten tien miljoen euro boete in zijn nek omdat hij veel te weinig doet voor het klimaat. Hét argument is: het stadhuis dwingt mij laf te zijn: ik moet mijn groene streep grond volbetonneren, de miserie is voor al degenen die errond liggen, mij niet gelaten!


Villa Chaos

De 6 taksen zijn dik verarmend. Maar de 'activeringsbeton taks' doet er nog een schep bovenop: ze is vernederend. Eerst komt er een hoorzitting. Dan komt er een dagvaarding. Dan komt er beroep. Dan komt er cassatie. En tot slot, weer beroep. Dat het een kruisweg wordt, dat weten de schepenbataljonscommandanten maar al te best. Eer dat ge die gasten van het Stadhuis bij de lurven hebt, zijt ge niet zo grijs als een tortelduif, maar kletskop....


Maar Trudocs heeft geduld en energie om van Villa Chaos opnieuw een Stadhuis van en voor de Truienaar te maken. Wij houden u van onze gerechtelijke stappen verder op de hoogte

1.399 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page