top of page

Volle protest achter Guvelingenkerkske: De ene boom is de andere nietVolle protest achter 'Guvelingenkerkske'.'t zijn niet de vele, nieuw aangeplante bomen, die de onvrede uitlokken want de wijk is 'eens zo mooi'. Bomen kleden een straat aan, ze scheppen een speciale sfeer, het zijn 'minikathedraaltjes' die een religieus gevoel doen ontstaan, zeker bij ongelovigen. Meer nog, het zijn dankbare luchtzuiveraars, zo broodnodig in deze tijden van klimaatontwrichting. Gesprekken met de bewoners, die plots een boom in hun tuin, vlak tegen de stoep, zagen staan, leverden alle mogelijke antwoorden op. Ik sprak met een dame, die haar 'wijkhuis' had gekocht. Ze was dus volle eigenares. Ook van de tuin voor het huis. Nochtans stond daar een pas aangeplante boom. "Och, ik trek het mij niet aan, laat die boom maar staan", zo sprak ze meewarend. Communicatie

Een andere tuin, op de hoek van twee straten, kreeg ook zijn boom ingeworteld. Hier ís het anders ‘gelopen'. Zijn gebuur was ook eigenaar van een tuin die vol met witte keitjes lag. Aan zijn keitjes werd niet geraakt. Hetgeen het merendeel der bewoners aldaar op de maag ligt, is dat de Stad woensdag, acht dagen geleden, met de aanplanting is gestart en dat pas negen dagen erna informatie in de brievenbus van de 'boombegiftigden' werd gedeponeerd.

Lovenswaardig Zoiets gaat dus niet: ge rijdt uw oprit op en ineens staat er een boom in uw tuin. Dan regent het natuurlijk telefoontjes. Of ge nu huurt of eigenaar zijt, Stad moet u toch tenminste 'kennen'. Geen politieker die mij ongelijk zal geven. Die hebben ook een tuintje en dat is privé en daar moet ik uitblijven, behalve als ik toelating heb gekregen om er een groot gat te graven. En toch, ondanks de contactstoornissen, het blijft een lovenswaardig initiatief. Er zijn nog zopas 60 bomen 'gelost' en daar zijn we blij om, al kosten ze met hun 200 euro per stuk, verdacht veel geld. Stadhuis, doe door, maar houdt u aan de toegelaten maxímum snelheid!

577 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page