top of page

Volvo Celis Groep in slipstream van duurzame revolutie: “Via lokale kunst onze klanten aanhalen"De digitale en duurzame revolutie giert door de autosector. Een opeenstapeling van technologische veranderingen schudt de markt door elkaar en dat vertaalt zich ook bij de Truiense Volvo-dealer Celis Group. “Door de opkomst van de elektrische auto gaan wij onze klanten minder zien en net daar willen we iets aan doen”, zegt sales-manager Joachim Minten (28) van Volvo-dealer Celis Groep. “Op vrijdag 22 april nodigen we de Truienaar dan ook uit op een eerste vernissage van LINK van Truiense kunstenaars Gui Keunen en Lieve Haels”

Voor wie het nog niet wist. Het bekende Truiense bedrijf Volvo Celis werd in september 2021 overgenomen. Niet door een grote internationale groep maar wel door iemand die het DNA van het familiebedrijf wil behouden. Betekent dit dat er geen Celissen meer te bespeuren vallen bij Volvo Celis? “Geen paniek (lacht)”, stelt de 28-jarige sales-manager Joachim Minten gerust. “John en Bob blijven op post en ook alle andere bekende gezichten blijven aanwezig!”

‘Celis goes Art!’

“We gaan in de toekomst onze klanten nog meer in de kijker zetten dan in het verleden", gaat Minten verder. "Niet alleen onze klanten,maar elke Truienaar zal in de toekomst welkom zijn in onze garage om andere dingen te komen doen en ontdekken dan enkel een Volvo kopen of laten onderhouden.Te beginnen met ‘Celis goes Art!’ En dit is nog maar een begin! In plaats van geld te stoppen in dure advertenties, gaan we onze klanten dan ook in de watten leggen met tal van events. Denk maar aan modeshows, winetastings en vernissages. Met de vernissage LINK geven we meteen de aftrap van die nieuwe strategie. Lokale beeldhouwer Gui Keunen en kunstschilder Lieve Haels exposeren hier bij ons op vrijdag 22 april. Hun expo blijft tot en met 30 juni lopen.”

Londense Taxi

“Ook onze business gaat er anders uit zien”, weet Joachim Minten. “Zo verkopen we vandaag naast Volvo ook de iconische maar elektrische Londense taxi's. Die auto's rijden vandaag al met veel succes in Berlijn, München en Parijs. De auto's van de London Electric Vehicle Company worden ook vandaag nog in het Verenigd Koninkrijk produceert maar dan wel op basis van de Volvo XC90, met vernieuwd design. En wees gerust, de elektrische wagens zijn er met het stuur aan de linkerkant. Er zijn twee versies: de TX die bestemd is voor taximaatschappijen of voor shuttlediensten en de bedrijfswagenversie VN5. De taxiversie, met een cataloguswaarde van 76.000 euro, is daarbij ook een echte taxi. Beide versies beschikken over een elektrisch rijbereik van meer dan 100 kilometer en dankzij een range extender, een verbrandingsmotor die de elektromotor van stroom voorziet, over een totale actieradius van ruim 500 kilometer. Daarmee is de auto perfect geschikt voor korte elektrische ritten in het stadsverkeer, als taxi of voor last mile delivery, zonder dat de bestuurder tijdens een langere rit schrik moet hebben om zonder stroom te vallen. We hopen er dit jaar 30 exemplaren van te verkopen.”

1.124 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page