top of page

Voor Ben en Fabio is de maat vol: "Gaan ze nu die enkele klanten ook nog op schrijven?"Voor horeca-ondernemers Ben Elen en Fabio Mirisola is het glas steeds half vol, eerder dan halfleeg. Maar ook aan het geduld van deze positivo's komt een einde nu hun klanten die hun Nieuwjaarsschotels komen afhalen steevast op de bon vliegen. "Wil men deze stad nu echt helemaal kapot?"


"Onze klanten kunnen toch moeilijk in de Gazo gaan parkeren om hier bij mij een schotel te komen uithalen", zegt Ben Elen van restaurant Os achter de Onze-Lieve-Vrouw Kerk. "Maar de mensen die hier enkele minuten voor mijn restaurant parkeren, vliegen op de bon. Vanuit de combi worden ze opgeschreven. Waar moeten die mensen gaan parkeren? Zeg nu zelf, dit is er toch over. De parkeerplaatsen op de Groenmarkt? Weg! In de Plankstraat zijn er nu nog juist 8 overgebleven. We hebben zo'n moeilijk jaar achter de rug en nu op de dag dat we nog wat kunnen verdienen, komen ze onze klanten op de bon slingeren. En dat is al een tijdje aan de gang hè. En ik ben niet alleen. Kijk, ik heb mijn grieven overgemaakt aan schepen van Middenstand Jos Pierard en aan onze voorzitter van de Horeca Sint-Truiden. Maar blijkbaar houden ze hun poot stijf. Met alle respect, maar ik zwijg dan niet meer. Het is oorlog in de horeca, beseft men dat dan niet?"


Wees redelijk

Ook Fabio Mirisola van restaurant Coco Pazzo heeft er meer dan genoeg van: "Schrijf u stad toch niet kapot aan boetes. Wees redelijk en ga in overleg met de restaurateurs en handelaars, want zo is het niet langer meer vol te houden."4.220 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page