top of page

Vooruit trekt naar Audit Vlaanderen: "Engelbosch speculeerde met grond van de Velmse kerkfabriek"

Maar er zijn ook problemen rond het zwembad van schepen Ingrid Kempeneers (CD&V)"Wij leggen een klacht neer bij Audit Vlaanderen omwille van de onfrisse praktijken van schepen van Ruimtelijke Ordening Jelle Engelbosch (N-VA)", maakte Gert Stas (Vooruit) gisteren bekend tijdens een partijbarbecue in Aalst. "Volgens ons heeft hij grofweg gespeculeerd met grond van de kerkfabriek van Velm en zijn positie als schepen Ruimtelijke Ordening misbruikt."


De Truiense schepen van Ruimtelijke Ordening en voorzitter van AGOST Jelle Engelbosch (N-VA) kocht ongeveer een jaar geleden een groot stuk grond van 47,6 are van de Velmse kerkfabriek dat ingekleurd is als woonuitbreidingsgebied. Als privé-persoon wel te verstaan. "De aankoop is volledig wettelijk verlopen", reageert Engelbosch op de aantijgingen. Maar daar denkt Vooruit duidelijk anders over. Ook binnen de coalitie wordt de demarche van Engelbosch met veel ongeloof onthaald. "Hij lacht het allemaal weg, maar of het allemaal zo om te lachen is, daar zijn wij niet zo zeker van. Het is een zeer onverstandige zet geweest, wat trouwens zijn kansen om de sjerp van Heeren straks over te nemen, heeft doen slinken", vertelt een bron van dichtbij het schepencollege ons.


Het zwembad van Ingrid

Maar ook bij de CD&V is er nog een probleem komen bovendrijven. Letterlijk. In de lente van 2021 liet schepen van Openbare werken Ingrid Kempeneers (CD&V) zich een zwembad plaatsen. Ze deed daarvoor een beroep op JP Tuinbouwwerken, het bedrijf waar ook Jean-Marie Potters inzit. Die laatste is ook manager van het Stadswerkhuis en dus Kempeneers rechtstreeks ondergeschikte. Een vreemde gang van zaken. Deontologisch discutabel. Maar nu blijkt dat er ruzie is tussen Kempeneers en Potters. Met als gevolg dat het zwembad niet afgeraakt en JP Tuinwerken het niet meer wil afwerken. "Uiterst vervelend", reageert Ingrid Kempeneers vanuit Zuid-Frankrijk aan de redactie van Trudocs. "De zomer is door en het water is groen. En hij wil het niet meer komen oplossen. Of dat een rechtstreeks gevolg is van de misgelopen vergunning in Duras? Ik kan niet in zijn hoofd kruipen hè." Ook daar is men in Vooruit-kringen ernstig over verontrust. "De verstrengeling van dit tuinbedrijf met de stad Sint-Truiden neemt toch echt wel opzienbarende proporties aan. Misschien wordt het eens tijd om die overeenkomsten tegen het licht te houden", klonk het gisteren tussen de BBq-worsten en aardappelsla in.

1.173 weergaven1 opmerking

1 Comment


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
Sep 26, 2021

Oei, straks is Heeren nog de braafste van allemaal...

Like
bottom of page