top of page

Waardig constant protest is wat ons rest in VlaanderenBijna 5 jaar geleden eraan begonnen: in de stad gaan wonen, een woning zoeken en vinden. Door de veroudering van dat huis van 1955 heen kijken, vernieuwing creëren, spannende momenten in feite. Keuzes maken is dikwijls zo definitief en bepaalt voor een stuk de rest van je comfortzone in de toekomst.


Het milieu speelt mee, oude verwarmingstechnieken vervangen door iets met zo goed als zero uitstoot vergt ook weer een extra investering. De nieuwe normen qua energie-besparingen doen natuurlijk ook hun duit in het zakje. Elektriciteit was over 5 jaar niet zo duur als nu en we konden, mits wat zonnepanelen te plaatsen, op een ecologisch verantwoorde manier ons huis voorzien van warmte en genot. Dit werd bij ons ook uitgevoerd, een van de 1ste huizen op de steenweg mét zonnepanelen… een goed gevoel gezien die beslissing van ons huis een mindere vervuiler maakt.


Ontnuchterende afrekening

Vorig jaar die nieuwe meter, wel wetende dat er onweerswolken vanuit de Vreg boven het hoofd hingen. Toch laten plaatsen met een erg ontnuchterende afrekening in de loop van april 2021. Een 2de aanslag op onze rekening komt er in juli… Oplossingen zoeken vinden we dan niet door in de koude te gaan zitten maar mogelijkerwijze wel in een batterij opslag.

Ik zit in de branche en we hebben dan maar besloten opnieuw te investeren, dit om onszelf te beschermen tegen die onbereikbare politiek in Vlaanderen. Vandaag is het zover: de batterijen worden geplaatst. Ben benieuwd !


Halve waarheden

Eigenlijk is het erg gesteld met ons Vlaanderen, dikwijls voorgesteld als hét land van melk en honing in vergelijking met veel andere woonzones. Het is erg gesteld in die zin dat Wallonië, hier 20 km verder, zich niet zo laat ‘inpakken’ door die diverse ivoren torens van ons nationaal bestuur. Ik bedoel daarmee dat ambtenaren en politici, die het misschien in hun eigen gevoel wel goed voorhebben met hun medeburgers, ons bestoken met regelgeving die soms helemaal wereldvreemd is. Het ergste vind ik dan nog dat die Vlaamse politiekers ons boodschappen en halve waarheden op de mouw spellen, zelfs afdreigen met het intrekken van een subsidie, als we een geding zouden aanspannen tegen hun beschermd bastion.


Welke kleur ook

Waar hebben we dit aan verdiend als burger? Ongehoorzaamheid wordt bestraft met alle types van zweepslagen en aanslagen op je spaarcenten. Welke kleur ze ook hebben, het is erg om te stellen maar mijn geloof in hun leiderschap is compleet weg, zowel lokaal, provinciaal als nationaal. Verhuizen gaat niet veel helpen denk ik, tenzij naar Wallonië, zolang als daar nog iets meer vrijheid en blijheid bestaat…. De inktvlek van ‘big brother is watching you’ zal echter verder uitlopen en ook daar de burger in de ketens slaan.


Ons laten ringeloren heeft geen zin, het is ook niet zinvol om de volgende stemronde te gaan kiezen voor protestpartijen die ook dikwijls qua mogelijke ‘kandidaat-bestuurders’ geen waardig alternatief gaan bieden. Waardig constant protest is ons enig soelaas. We hebben dus nog wat werk aan de winkel bij Trudocs

397 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page