top of page

Waarom Sint-Truiden een razende oppositie verdient

In zijn rubriek de Stoute Schoen laat Bernard Derwa zijn licht over Sint-Truiden schijnen

Toen ik, begin vorige week, een tip kreeg van een moedige burger, die mij vertelde dat de 'Stadskliek' voor de tweede keer dezelfde doorlichting van hetzelfde personeel had besteld, dat betekent dus twee keer 200.000 euro schulden méér, toen viel ik haast van mijne stoel af.


Dat is nu eens echt de Truienaars in hun gezicht spuwen. Erger kan niet meer, de top van arrogantie, minachting en verwaandheid is overschreden. En dat 'gekonkelfoes' schuwt het licht: de twee doorlichtingen zijn ín het strikste geheim besteld. Iedereen weet dat ze tot niks dienen. De failliete stad kletst een hoop méér schulden in de nek van onze kleinkinderen. Hier een welgemeende 'dank u' aan de moedige tipgevers en aan de overtreders van de zwijgplicht, als ik jullie niet had dan kon ik geen artikels schrijven want van het stadhuis mag niets meer geweten zijn.


"Ik was van dat schandaal zo verbouwereerd dat ik overwoog 'de stoute schoen' te veranderen in 'de tamme pantoffel' of in 'de maffe sloef'. Zoudt ge niet. We hebben al zeker twintig politieke kemels naar boven gehaald … En wat is het resultaat ? Nog meér 'geldwegsmijterij' !

Ik hoor ze al roepen: “En maar juuj, de stad is toch naar de vaantjes. Nog maar rap de frigo leegplunderen vooralleer den electriek uitvalt.' Schoen of slof? Ik heb eens lang en diep nagedacht. Het is beslist: het blijft ‘de stoute schoen’. En waarom ? Spadesteek

“Wel, omdat er wél heel zeker veel aan 't veranderen is. De oppositie is eindelijk uit haar as herrezen. Ze hebben van die kant al vier keer het grof geschut boven gehaald. Met de geheime verkoop van de stadsgebouwen uit te brengen, met parkeerplaatsen voor onze helden en heldinnen te promoten, zij die ons leven redden en het hunne riskeren - Trudocs geeft dokters en verpleegkundigen de ereplaats en brengt ze een Eresaluut in naam van al zijn lezers met het verzet tegen het boetebeleid in handen te geven van roofzuchtige multinationals en met te spitten in de donkere catacomben van het stadhuis. Dat gaat wat worden. De eerste spadesteek is al gestoken.


Razende oppositie

Trudocs heeft een razende oppositie nodig want de "burgermaat" is vol. Neen, ze loopt over.

Een tweede verandering is dat de meerderheid, die "aan zet" ís brede barsten begint te vertonen. Het blok 'Catholici' en “Niks Voor Anderen NV-A!, en ‘de blauw‘ zijn niet meer automatisch akkoord met de voorstellen van de bonzen maar ze durven nu protest te voeren binnen de vroeger gesloten, gepantserde rangen. Hoed af voor die opstaande opstandelingen. Ook die hebben we nodig: de stem van de Bink dringt het stadhuis binnen.

566 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page