top of page
  • Foto van schrijverTRUdocs

Waarom Veerle Heeren blijft zwijgen over haar vaccinatiebeleid

Topambtenaar bevestigt bestaan van Lijst 1 en Lijst 2


De aanhoudende stilte die volgt op de toch wel stevige artikels die wij schreven over het Truiense vaccinactiebeleid is oorverdovend. Niet dat Trudocs geen vragen heeft gesteld. Alle Truiense partijkopstukken van meerderheid en minderheid kregen samen met de leiding van het vaccinatiecentrum een resem vragen in hun mailbox. Maar geen formeel antwoord. Informele telefoons genoeg. Van toppolitici en hoge ambtenaren en die geven een toch wel ontluisterend beeld weer.


Zo leren we dat het programmamanagement waaronder de communicatiestrategie valt in handen is van de Eerstelijnszone waarvan de Truiense dokter Johan Vandervelden voorzitter is. "Die goed menende man kan blijkbaar niet delegeren en heeft zelf geen tijd om sturing met zijn directiecomité op te nemen", zegt een topambtenaar ons. "De stad is hieraan ondergeschikt, bevoegd voor infrastructuur en logistiek. Denk maar aan de ICT, het Callcenter en de centrumleider. Probis is dan weer aangesteld als centrumleider, dus onder hoede van de stad met de bedoeling om zaken professioneel en objectief te laten verlopen. De centrumleider is wel volledig afhankelijk van de hogere overheid wat soort vaccin betreft, waarvan ook de hoeveelheid voortdurend wisselt."


Lijst 1 en Lijst 2

"De stad werkt vandaag met de officiële reservelijst via Q-Vax. In het begin was dat niet zo. Er was toen reservelijst 1 met zorgpersoneel en lijst 2 met politie, onderwijzend personeel, enz. om nul vaccin verloren te laten gaan. Nu, er heerst enorm veel wantrouwen, zelfs binnen de coalitie. En dat voelen de burgers ook. Schepenen die desinformatie en paniek voeden in een gezondheidscrisis, dat is toch ongehoord."


Churchillcomplex

"Ze wou de geschiedenis ingaan als de Coronaburgemeester van Vlaanderen. Ik vrees dat ze het nu ook zal worden, alleen niet ten goede", vertrouwt een partijkopstuk van de meerderheid ons toe. "Haar Churchillcomplex ontploft haar nu in haar gezicht. Door alles 'cavalier seul' te beslissen en haar coalitiepartners niet op de hoogte te houden, heeft ze zichzelf geïsoleerd. Nu het vaccinatiebeleid (denkt na over het woord) mank loopt, laten we maar zeggen, zal ze de kelk tot de laatste druppel zelf en alleen mogen uitdrinken. Het feit dat jullie daar over blijven schrijven, voert de druk intern alleen maar op. Maar ze heeft op dit moment geen enkele uitweg, dan gewoon te blijven zwijgen en hopen dat zo snel als mogelijk alle Truienaren worden ingeënt en de vis verdronken is. Wie ligt dan nog wakker, van wie er wanneer werd ingeënt? Maar eer het zover is, ... "
2.885 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page