top of page

Waarom zijn de machtigen zo pisnijdig op degenen die hen in leven houden?

In zijn rubriek de Stoute Schoen laat Bernard Derwa zijn licht over Sint-Truiden en de wereld schijnen


Hoe krijgt ge die slapers in Brussel wakker? Hoe doet ge die wilde privatiserende kliniek directeurs van koers veranderen ? We zitten nu aan 40 artsen op honderd die zwaar ontmoedigd zijn, geen voet meer van plaats kunnen en het niet meer zien zitten. Als er nu een vierde besmettingsgolf op ons moest afkomen, dan kunnen de overblijvende zestig procent die moordende werkcadans niet meer aan. Ook die afgebeulden 'vallen uit'. Knock out. Licht uit.


De verpleegkunde betaalt een nog hogere tol. Gevolg: op alle deuren van onze ziekenhuizen een bord: 'Gesloten wegens geen personeel!' Dan kan ik van Oostende tot Arlon rijden, op zoek naar een kliniek die nog open is. En gij ook, politieker en zweepmanager. Dan krijgt 'winst maken' op de kap van een uitgemergelde zorgsector een heel ander geurtje. Dan stikken we, zoals een vis op de grond. Prettig vooruitzicht.

Bijdrukken

De oplossing is kinderachtig simpel. Wedde omhoog, werkduur omlaag, dokters aan de directie. Voor de banken, voor de heropleving en voor de ondersteuning van de getroffenen zwermt het geld naar binnen. Meent Brussel nu echt dat de geneeskundige sector niet weet dat er al meer dan drie jaar elke maand zes miljard euro wordt bijgedrukt? Maar als de sector voor wat méér waardering en begrip bedelt, dan is er ineens geen euro over. Waarom zijn de begunstigden van het systeem zo pisnijdig op degenen die hen in leven houden? Velen zien het Parlement zelden, maar de wedde elke maand wel. Cumuleren en vegeteren, geen probleem, nietwaar professor Bart. Uit de boot vallen, gouden handdruk. Niet regeren is wedde begeren. Ga op zoek naar een luxueuzer beroep, ge vindt het niet.

D en V

De politieke kaste zou eigenlijk nog veel egoïstischer moeten zijn. Als ze alleen aan zichzelve zouden denken, als ze tuk zouden zijn op hun persoonlijk zelfbehoud, dan waren vandaag nog alle medici en paramedici en aanverwante beroepen, zonder marsen naar Brussel, dik opgewaardeerd. Want zoals het brood in onze mond, zo hebben we die veel te genereuze Dokters en Verpleegkundigen nodig! Merk op, de gewilde hoofdletter D en V....

679 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Yorum


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
04 Haz 2021

Ja, er worden in de zorg ook besparingen doorgevoerd onder de mom van ''misbruiken schrappen''.

Waar het geld van die ''besparingen'' dan naartoe gaat, weet geen kat.

Beğen
bottom of page