top of page

Wanneer het voetvolk ingekaderd wordtEindelijk. Het werd stillekesaan tijd, waar gaan we het schrijven, een verpleegkundige die zijn ongenoegen durft te uiten. Hij zegt zich gefrustreerd, afgejakkerd en leeggezogen te voelen en denkt het te zullen afbollen.


"Het ben ik niet alleen, die ze aan het wegjagen zijn, het is overal hetzelfde liedje geworden

Hopen bazen met schandalig dikke weddes en veel te weinig personeel om het werk te doen. Haal u maar Het Laatste Nieuws. Het staat er letterlijk in." Heb ik gedaan. Ik schrijf af uit de krant: "Ga in eender welk ziekenhuis aan een verpleegkundige maar eens vragen

hoeveel managers, diensthoofden en kaderleden er de voorbije tien jaar bijgekomen zijn." De verpleegkundige heeft gelijk. Het kan niet op, bij Trudo, zes directeurs en tien managers.

De veel te zware kop wordt gevoederd ten nadele van de uitgemergelde basis. En het is overal zo. Zestig procent van de ziekenhuizen in Brussel zitten in de rode cijfers.


NMBS

Op het spoor is het om u krom te lachen: bijna 700 managers. In zeven jaar

tijd zijn de bazen daar in aantal verdubbeld. En de NMBS kan niet uitleggen waarom die bazen zich zo denderend vermenigvuldigd hebben. Aan de treinen is er niets veranderd

en aan het gebrek aan stiptheid evenmin. Nog de krant: "Op het moment dat een organisatie niet meer helder aan het 'voetvok' kan uitleggen waar het midden- en bovenkader hele dagen mee bezig is, smelt de motivatie van dat 'voetvolk' als sneeuw voor de zon."


Stadswerkhuis

Van hetzelfde laken een broek voor het arme 'voetvolk' van de fiere 'Welkomhoofdstad voor het onderhoud der straten, stoepen, wegen, in stadstaal 'Wegenis' genoemd, zijn er zes werkenden, waarvan er één gedetacheerd is naar de Rellestraat. Blijven er dus vijf over. Wel, die vijf jongens hebben drie bazen om hun handje vast te houden. Waar is toch dat gezond boerenverstand gevaren.


Statistieken

Betutteling heeft het begraven, diep onder de grond. Dokters moeten tot in den treure 'klepperen' bij de ziekenkas en andere pottenkijkers over het kleinste paske dat ze bewegen. Verplegers en verpleegsters moeten nog net niet rapporteren waar en wanneer ze gaan waar de Koning zich te voet begeeft. Laat iedereen toch eens zijn beroep uitoefenen: dokters

zijn er om kwalen te helen, niet om statistieken te produceren. Verplegershanden zijn er voor zieken en niet voor computertoetsen.En dan de laatste afgod die aanbeden wordt en ze het

leven zuur maakt, dat is Gode Bijscholing. Gelijk kinderen terug de klas is. Luisteren en zwijgen! Terwijl op het dooie gemak thuis bijleren uit boek of scherm tien keer beter is en veel minder tijd vraagt.


644 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page