top of page

Wat volgt nu nog: Een 'Tien Tenen-belasting'?

In zijn rubriek De Stoute Schoen houdt Bernard Derwa zijn stad tegen het licht


Het stadhuis trapt op den Truienaar. We hebben de Diva voor haar aangehouden zwijgen, en erna liegen, even een adempauze kunnen doen nemen. Maar, niets gekort: ze is terug daar. En nog wel vóór Audit Vlaanderen en Somers hun zeg hebben kunnen doen.

We hebben die valse Trud'Or-heffing kunnen kelderen, maar ook weer niks: ze scheppen gewoon een kersverse, nieuwe heffing: (plaatsen toegankelijk voor het publiek). Iedereen haat die verwoede boetewoede, maar het blijft processen regenen. Bazooka raast gewoon verder, roep maar, ellendig burgermanneke, wij zijn de baas. Verenigingen en clubs vergaderen op de bank in het park. Stad smoddert daar geen geld aan op. De jeugd is enkel belangrijk op affiches: "Hier bouwen wij aan de toekomst van onze jeugd".

Betonneertaks

En dan een volgende, fonkelnieuwe taks. De 'betonneertaks.' Aan de reacties te zien, daar is nu wel eens iedereen tegen. De groenen, de mensen die een stuk grond voor hun kinderen later hebben gekocht, en zij die hun geld erin hebben belegd. Hoofdstede der Fruiteniers staat hoger dan België. Het land is al twee keer veroordeeld in de Klimaatzaak omdat het de normen tegen de opwarming niet haalt, maar dat geldt niet voor Trudostad. Hier krijgt ge een taks toegesmeten als ge niet zorgt dat er zo rap mogelijk een laag beton op uw gazon kom.


Juristen onderzoeken nu of de Rechtbank zulk een domme heffing, die het overstromingsgevaar vergroot, niet gaat afschieten. Er verandert dus niets. Integendeel er komt ellende bij de burger. En de reclame voor het via internet kopen( de bol. com) is weer terug. Allez, kruisvaarder Vautmans, weer ten strijde. Te paard.


Benieuwd wat nu nog volgt: Een 'Tien-Tenen'-belasting?

800 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 comentário


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
02 de ago. de 2021

Tien tenen belasting ?

Als het maar opbrengt...

Curtir
bottom of page