top of page

Weg van de geitenweide en terug naar het centrumDirk Selis, schreef deze week een mooi artikel in het HBVL over de zoveelste bouwmonsters die loeren op de geitenweide in Velm en op Rochendaal. Van overal regende het afkeuring. Wat jammer dat het geen 'afketsing' kan zijn.


Mieke Claes heeft die dubbele natuurdestructie in handen. Zij ziet in die bouw 'positieve elementen'. Doe alle mensen, die begaan zijn met de natuur, nu eens voor één keer een plezier, Mieke-Claeske - Beton: betonneer prachtnatuur toch weeral niet. Hoort gij en uw

'Stadhuisgenossen' dan de roep tot ontharden niet? Het water moet de grond kunnen intrekken, anders verzuipen wij.


Terug naar het centrum

De terugkeer naar het centrum wordt overal gepromoot. Woonplaatsen in overvloed, lage huurprijzen, alles te voet, minder auto's en geen verloedering. De 'Hasseleiren' hebben het spek aan hun been. Tegen hunne blauwe boulevard ligt een rits nieuwbouwhuizen die nooit meer zullen verkocht geraken. Ze wisten in de Hoofdstad niet hoe dat kwam: ineens geen vraag meer naar woonst. Dus bestelden ze een peperdure studie. Die studie zei: "Ge hebt veel te veel vergunningen gegeven." Tiens, is dat waar?! In Sint-Truiden gaan ze dezelfde catastrofe tegemoet als ge ziet hoeveel plaatsen er nog zullen worden volgebouwd. Voor de massa zijn de huurprijzen veel te hoog. Die kan enkel sociaal huren.


Drank en drugs

En wie het wel kan betalen, gaat er na een tijdje lopen. Drugs en drank maken van appartementen discobars. En luister maar naar de Politiedame, naar de Politieman. Elke dag meer interventies wegens burengevechten: de mensen zitten te dicht op elkaar gepropt. Dat leidt tot spanningen, die escaleren.


Leefbaarheid

In Vosselaar zegt de Burgemeester: "Stop met die appartementen, ze komen de leefbaarheid van de gemeente niet ten goede." Alexander Gilen, stop met bergen te beklimmen, beklim den trap van de leegstaande winkelhuizen en begin daar maar te 'ontwikkelen. Hadden ze hier toch, ten Stadhuize, een 'fritsel' meer bestuurlijk talent aan de dag gelegd en geen gat van 140 miljoen euro gegraven maar een berg geld bijeengespaard, ge zoudt dees stad

zien veranderen.

835 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page