top of page

Welkom in het Sint Trudo Ziekenhuis waar de stenen belangrijker zijn dan de mensenDe klinieken in dit land zijn verplicht een gevecht op leven en dood te voeren om maar aan verpleegkundigen te geraken. Zelfs de wet wordt overtreden: ronselaars gaan in Libië verpleegkundigen ophalen en verhuren die dan tegen grof geld aan de ziekenhuizen hier.


En wat moeten die verpleegsterkes ondertekenen? Dat ze minstens twee jaar onafgebroken in dezelfde kliniek zullen blijven werken en dat ze heel die tijd niet zwanger zullen worden. Want in verwachting zijnde zijn ze minder productief. Er moet 'aan verdiend zijn!' Natuurlijk kreeg het Gerecht weet van die illegale condities. Dossiers werden bij 'Brugman' in Brussel en in Luik voor onderzoek in beslag genomen. Onze 'witte schorten' haken gewoon af. Ze zijn gewoon op, uitgeblust, leeggezogen. De ziekenhuizen zijn verplicht een 'in en uit', een 'binnen en buiten' geneeskunde te beoefenen. Zoveel mogelijk mensen 'onder het licht' doen passeren, diagnose en dan: "zoek u nu maar een thuisverpleegster, hier is er geen volk genoeg om u nog hier te houden. Ga maar." Als ge rekening houdt met de verantwoordelijkheid, die dat beroep meebrengt, als ge weet dat ze voor ieder besmettingsgevaar in de frontlinie staan, als ge ze door de gangen ziet razen, dan evalueert ieder zinnig mens hun maandloon op minimum 3.000 euro, voor maximum achturendagen.


21 miljoen euro aan 'blokken'

En poen is er in overvloed. Er staat voor 21 miljoen euro aan 'blokken' in de stijgers, bebouwde ruimtes, ongeschikt voor eender welk geneeskundig gebruik want zonder één kat personeel. Ga daar maar eens mee te biechten! Het schijnt dat de pas aangepaste en mooi ingerichte Villa Knapen de huisartsenwachtpost tegen de grond gaat. Er zou een oprit komen. En we moeten er niet aan twijfelen: de 'witteschortenschaarste' wordt elke dag erger en erger. Ik kreeg getuigenissen binnen: "'s nachts rinkelen de bellen om hulp voortdurend, zieken moeten veelal een half uur wachten, eer ik bij hen geraak. Oudjes in paniek moet ik laten gillen, voor troost is er geen tijd. Een patiënt lag daar zonder pijnpomp. Ik kom erop uit. "Ik heb al een half uur hevige pijnen doorstaan", klaagt hij. "Maar waarom hebt ge mij dan niet geroepen?" En hij: "Ik heb medelijden met U, ge hebt het veel te druk. "Conclusie van die verpleegster: "Dat is niet de manier waarop ik verpleging zag, toen ik aan de studies begon."


Wrang

De wereld op zijn kop: de gele affiches zijn onderweg. Gaat de Stad, die tussen haakjes zelf grof failliet is, vergunning geven voor immer leegstaande ruimtes? Natuurlijk geeft de Stad een vergunning. Ze heeft nooit anders gedaan dan nutteloze studies te bestellen en met onze centjes te betalen. Waarom zou het bestuur van Trudo dan niet met het geld mogen smijten? 'Gaat gij maar bezwaar indienen, Derwa, daarna beslissen wij', is het motto. En voorzekers, niks, nul euro komma nul opslag voor die enkele verpleegkundigen die nog zullen blijven. Of overblijven! Wrang moet het smaken voor onze verpleegkundigen, waarvoor


we schijnheilig in de handen klapten tijdens corona.1.698 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 comentários


Benny de Smeidt
Benny de Smeidt
17 de ago. de 2023

misplaatste titel, ik ben al een jaar kankerpatient en heb niets dan lof voor onze kliniek

Curtir

Andre De Bruyne
Andre De Bruyne
25 de jul. de 2023

Bernard heeft al 1 volger?? Waarom verwondert dit mij niet!

Curtir
bottom of page