top of page

WerkstrafjesSanda Dia is dood. Doodgefolterd. Goed voor 300 uurtjes werken

en 400 eurokes boete. Het arrest loopt over van 'juridische bucht', te zot om los te lopen, een chique costume, speciaal op maat van een hoop rijkeluiszonen gemaakt.


Van die zogenaamde werkstraffen vernemen we zopas enkele interessante bijzonderheden. Het is een werkman 'aan de stad' die het komt vertellen. "In onze dienst krijgen wij ook voor

en na, zo van die gasten die hun werkstraf moeten komen doen. Ge neemt ze dan met de camion mee naar de plaats van het werk. Maar dan zijt ge pas op uw plaats: met geen stokken zijn ze uit die camion te krijgen. Gelijk een zak liggen ze daar op hun tablet te tokkelen. Hunne kop oplichten? Dat zal wel, ze bekijken u niet eens. Ze met hunne collée pakken en ze eruit sleuren, daar denken wij niet aan. Wij zijn geen 'Reuzegommers', wij vliegen op slag de straat op en later een boete wegens slagen die ge niet betaald krijgt."


Aanwezigheidsattest

Het vervelende is dat de mensen in de omtrek naar de stad bellen om hun beklag te maken over het feit dat de helft van de stadswerklieden te lui is om te werken en de ganse dag in de camion ligt. Daar haalt het stadspersoneel zijn naam een bende luilakken te zijn. Als ge ziet hoe het Gerecht die van Reuzegom als voorbeeldige koorknapen behandelt, dan is de kans

hypergroot dat die brave jongens hun aanwezigheidsattest krijgen zonder één enkele slag te hebben uitgevoerd. Het is om visolie te braken...! De Wroeter' brengt ons eenzelfde verhaal.

dan halen: "Als die 'gerechtsmannen' patatten moeten uitsteken, dan halen ze per kwartier één enkele struik uit de grond."


Door het lijden en door de dood van hun zoon, zijn de ouders van Sanda Dia veroordeeld tot een levenslange doop...!

1.389 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page