top of page

Zepperse PXL-studente Leentje Jorissen (22) maakt naam als influencer op InstagramMeisjesdromen gaan met hun tijd mee. Het tienermeisje dat zich in de jaren negentig nog tot Spice Girl wou ontpoppen, droomt vandaag van een leven als influencer op Instagram. Leentje Jorissen uit Sint-Truiden beleeft die meisjesdroom en past haar studies dagelijks toe op de werkelijkheid. Als influencer met zo’n 13.380 volgers op Instagram wordt ze ingehuurd door merken zoals Havana Club, APM Monaco en Ideal of sweden. Wij hadden een gesprek met de Zepperse schone.


Wat doet een influencer nu precies?

“In principe is een influencer een persoon die anderen beïnvloedt in hun of haar koopgedrag. De naam verraadt het eigenlijk al hè. Maar die invloed hebben we niet zomaar. Die invloed is gebaseerd op autoriteit, kennis en vooral door de band met onze volgers. Van micro-influencers zoals mezelf tot wereldberoemde popsterren. Influencers heb je dus in alle vormen en maten. Wist je dat zo’n 84 procent van de marketeers gebruik maakt van influencer marketing. Via social media en in 2018 werd er wereldwijd 266 miljard dollar aan besteed. Dit zal de komende jaren alleen maar blijven toenemen. Zo werd er in 2020 maar liefst 375 miljard dollar aan uitgegeven."Hoe ben je erin gerold?

“Eigenlijk is dat een beetje vanzelf gekomen. Ik doe hier en daar wat modellenwerk en ik heb in 2017 meegedaan met Miss België. Waardoor ik ook meer volgers heb gekregen op Instagram. Vervolgens ben ik ook in 2018 het gezicht van BOBO geworden voor de modewinkel ‘BOBO Tremelo’. Hierdoor kreeg ik stilaan wat volgers bij.”


Hoeveel tijd steek je er dagelijks in?

“Dat hangt van dag tot dag af. Op een tweetal, best drukke dagen maak ik mijn foto’s en bewerk ze verder om te posten. Maar eens de foto’s gemaakt, moet ik ze gewoon de dag zelf nog posten. Hier kruipt dan niet zoveel tijd in.”Wat zijn volgens jou de drie belangrijkste vuistregels voor een influencer?

“Je moet authenticiteit uitstralen. Uniek zijn. Door best een eigen topic uit te kiezen dat bij jou past en hierover te posten. Want als je een topic kiest waar nog niet veel mensen over posten, dan ga je meer kans hebben op succes, omdat dit nog niet verzadigd is. De volgers zullen dan meer aandacht aan jou besteden. En uiteraard regelmatig posten zodat je jouw volgers constant bezighoudt.”

Combineerbaar met jouw studies?

“Het is zeker en vast te combineren met mijn studies. Als ik in het weekend een momentje vrij heb, probeer ik de foto’s te maken voor de hele week. Op die manier kan ik tijdens de week studeren. Goed inplannen is dus belangrijk. Maar om er nu mijn beroep van te maken… Het is leuk om te doen en ik verdien al eens een centje bij. De vergoeding is altijd anders, met elk merk is er een andere overeenkomst. Meestal krijg ik in plaats van een post op Instagram de producten als vergoeding. Maar het is ook al eens voorgevallen dat ik voor een opdracht werd betaald."2.176 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page