top of page

Zo'n Zuhalleke ziet Trudocs wel zittenWat zijn politiekers toch een hoop 'platbroeken ': Alexander De Croo kruipt met een talrijk gevolg in een paar vliegtuigen, bezoedelt zo op schandalige manier het luchtruim, van Brussel tot in Egypte, om daar te gaan uitleggen hoe ge minder kunt bezoedelen! Is die Egyptische conferentie dan een aprilgrap?


Van over heel de wereld hangen meer dan honderd regeringsleiders, met hun talrijk gevolg,uren in de lucht, massa's tonnen broeikasgas uit te spuiten, met als doel de vermindering van die gassen te gaan bespreken. Wat een gemiste kans voor België om zich als een moedig land wereldwijd te profileren! Had 'Alexander numero uno' gezegd: "Ik blijf met mijn troep adviseurs in Brussel, ik kom niet, ik vlieg niet, ik bezoedel niet, ik doe mijn mega-video-scherm aan en volg alle zittingen per videoconferentie. En waarom wel niet? Virtueel vergaderen biedt niets dan voordelen en houdt miljoenen vliegtuigen per jaar aan de grond. Aan de snelheid van een mail zou het 'profiel De Croo' de wereld rondgaan, gelauwerd en geprezen door de jeugd over heel de wereld.


Uit onverwachte hoek

Door hun ouders over heel de wereld. Want allen zijn ze doodsbenauwd voor wat er komen gaat. Het is toch niet anders weer: stormen of droogtes, te heet ofwel te koud. Thuisblijven en toch meevergaderen, dat zou pas een straf signaal zijn. En, wees maar zeker, onze De Croo zou navolging krijgen. Uit onverwachte hoek is er één moedige komen bovendrijven:

Zuhal Demir. "Ik ga niet naar Egypte. Daar zijn de mensenrechten miskend en daar worden journalisten, die het klimaat verdedigen, de mond gesnoerd. Ik ga niet naar de show.!"

Demir torst een heel zwaar departement, dat van 'Omgeving'. Soms krijgt ze het zwaar te verduren. Desondanks toonde zij bewonderenswaardige moed. Demir weet dat de jeugd over heel de wereld met de handen in het klimaathaar zit'. Miserie wacht de jongeren op. Hun manifestaties halen geen sikkepit uit. Integendeel, er wordt nog meer gas in de lucht gepompt. Ten einde raad weigeren er velen nog kinderen op de wereld te zetten. Anderen beginnen straffere acties te voeren, zoals verf werpen op onbetaalbare schilderijen.


Verf op schilderijen

Zuhal heeft in een toespraak de kant van die jeugd gekozen. Ze zei de wanhoop van de jong volwassenen perfect te begrijpen. "Het klimaat is zo belangrijk dat jeugd begrijpelijkerwijze tot hardere acties overgaat als ze toch stuiten op tegenwerking." Jaar na jaar zijn de klimaatconferenties 'praatbarakken' geweest en die van 'Piramidenland' zal ook wel weer 'platten band' krijgen en op veel 'bla bla 'uitmonden. Ik citeer De Croo: "Jongeren, leer vakken als wetenschap en techniek in plaats van verf op schilderijen te gooien!'. Bijna of de wetenschap het klimaattij nog kan keren. Neen, Alex, den 'Dikke' moet zijn 'grabbelhang' naar steeds meer terdege inperken, alleen dan heeft de natuur een kanske. 'B.K.M 's 'Bewust kinderloze moeders, Demir, doe door.. Ware Dames. Hoed af!


799 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page