top of page

Aanleg rotonde Stayen start eind april: "Zoutleeuwsesteenweg twee maanden onderbroken"“Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start eind april met de vernieuwing van de rotonde Stayen in Sint-Truiden. De Vlaamse overheid investeert 3,4 miljoen euro in dit project”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld).


"De rotonde wordt omgevormd tot een turborotonde met veilige fietspaden en oversteekplaatsen. Dat moet zowel de verkeersdoorstroming op de as Tienen-Hasselt verbeteren als de fietsveiligheid vergroten. De ingreep past in een groter plaatje om de Haspengouwse hoofdstad beter te bereiken, vooral met de fiets”, gaat minister Peeters verder. Door een ietwat vervroegde start en een gewijzigde fasering zou de vernieuwde rotonde al tegen het bouwverlof grotendeels open gaan voor verkeer. De Zoutleeuwsesteenweg zal wel een tweetal maanden afgesloten zijn vanaf eind april. Maandag 4 april start de aannemer de voorbereidende werken voor de aanleg van een tijdelijke werfweg voor verkeer tussen Tienen en Luik.


Zoutleeuwsesteenweg

De Zoutleeuwsesteenweg wordt vanaf eind april twee maanden afgesloten ter hoogte van de rotonde, tot eind juni. Dat is een gevolg van de gewijzigde fasering. De Zoutleeuwsesteenweg zou ook in de oorspronkelijke fasering afgesloten worden, maar iets minder lang. Tijdens de afsluiting volgt verkeer van en naar Zoutleeuw een omleiding via Wilderen. Voor fietsers geldt er een veilig alternatief rond de werfzone, via de fietsknooppunten langs de Volmolenweg en Truierweg.948 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page