top of page

Analyse: Hoe het opportunisme van de Truiense liberalen steeds meer aan de oppervlakte komtEen nieuwe dag, een nieuw persbericht. Deze keer over het uitgebreid terrasplan van het Truiense stadsbestuur.


Van vrijdag 8 maart tot en met 31 oktober 2024 kunnen horeca-uitbaters extra terraszones op de Grote Markt, het Heilig Hartplein en de Groenmarkt innemen. Op de Grote Markt is er inderdaad steeds meer plaats. Maar dat houdt schepen Hilde Vautmans (Open Vld) niet tegen om heel het persbericht te kapen, ook wanneer het niet meer over haar bevoegdheid gaat. Over Mobiliteit bijvoorbeeld. "Vanaf 30 april tot en met 30 september zal de zone achter de Onze-Lieve-Vrouwekerk verkeersvrij zijn op weekdagen vanaf 17u tot 1u ’s nachts en gedurende het weekend tot 1u van de daaropvolgende maandag", gaat schepen Vautmans verder. "Daarnaast worden er extra verkeersvrije periodes voorzien rond feestdagen. Met het verkeersvrij maken van deze straten kunnen we een bijkomende veilige, recreatieve zone creëren in ons stadscentrum."


Ergernis

Nochtans is ze er als de kippen bij om te duiden dat Ingrid Kempeneers die bevoegdheid heeft, wanneer het weer eens zwaar stormt binnen Trupark. Toegegeven, Mas en Monette spelen dat leper maar de liberale Europese lijsttrekker is minder fijnmazig. Tot steeds groter wordende ergernis van haar collega's in het schepencollege.


De midden-in-het-bed-show

Kijk, dat opportunisme begint vriend en vijand stilaan tegen te steken. De Truiense liberalen doen alles, zeggen alles om maar aan die macht vast te houden. Sinds de jaren 70 van de vorige eeuw zijn de blauwe jongens overigens onafgebroken aan het bewind. Maar als het misloopt, zijn ze nergens te bespeuren. De midden-in-het-bed-show begint evenwel sleet te vertonen. Mede door het haantjesgedrag van La Vautmans die nog liever doodvalt dan haar nederig op te stellen.


5de Audit

Al zou dat kortelings kunnen verkeren met een 5de Audit aan de horizon. Het zou wel eens kunnen dat het hier onder meer over enkele topliberalen zal gaan. Benieuwd of die dan ook 'piepke duik' gaan doen.

1.421 weergaven1 opmerking

1 Comment


Het woord opportunist is zeer goed gekozen. Als ik mij niet vergis, zijn zij (vroeger PVV nu Open Vld) de enigste partij die de voorbije halve eeuw steeds deel hebben uitgemaakt van het College van burgemeester en schepenen van Stad Sint-Truiden. Hoog tijd dat ze hun verantwoordelijk nemen en constructief bijdragen tot de broodnodige oplossingen en maatregelen. voor Stad Sint-Truiden en zijn burgers. Voor wie het nog niet zou doorhebben, vijf voor twaalf is al (lang) gepasseerd!

Like
bottom of page