top of page

Audit Vlaanderen levert deze week rapport Heeren af, maar dan volgt nog een lange weg ..."Nog deze week ronden wij het forensisch rapport over mogelijke mistoestanden in het vaccinatiecentrum van Sint-Truiden af", zegt administrateur-generaal Mark Vandersmissen van Audit Vlaanderen. "Maar omwille van het persoonlijke karakter van het dossier wordt het niet openbaar gemaakt."


"Dat klopt", zegt Arthur Orlians, woordvoerder van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld). "De minister krijgt het dossier deze week in handen van Audit Vlaanderen en bezorgt het dan aan de gouverneur van Limburg Jos Lantmeeters. Die zal op zijn beurt elementen uit het rapport toevoegen aan zijn eigen reeds gevoerde onderzoek. De termijn daarop is niet bepaald. Wanneer Lantmeeters daarmee klaar is, gaat het dossier opnieuw naar minister Somers, die aan de hand van de bevindingen al dan niet een gepaste straf voor burgemeester Veerle Heeren (CD&V) zal uitspreken. Hier staat wel een termijn van drie maanden op."

Het dossier Heeren is een symbool geworden voor de aftakeling van de CD&V in Vlaanderen. Hoe langer Heeren aanblijft, hoe groter de beschadiging voor haar partijvoorzitter Joachim Coens en de CD&V.

Onze analyse: De kans is groot dat Veerle Heeren erop gokt dat het dossier zal verwateren in de complexe en langdradige procedure. Mensen vergeten immers snel. Haar adagium in steen gebeiteld is immers niet voor niets: 'Doe wel en zie niet om'. Maar de mogelijkheid dat er elementen uit het dossier worden gelekt aan de nationale en lokale media, die de zaak Heeren met stip in hun agenda hebben staan, is bijzonder groot. Wanneer er maandenlang telkens een brok info voor de leeuwen wordt gegooid, zal de lijdensweg voor Heeren ondraaglijk lang worden. En niet onbelangrijk: Het dossier Heeren is een symbool geworden voor de aftakeling van de CD&V in Vlaanderen. Hoe langer Heeren aanblijft, hoe groter de beschadiging voor haar partijvoorzitter Coens en de CD&V.1.279 weergaven1 opmerking

1 Comment


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
Aug 10, 2021

CD&V klampt zich krampachtig aan het laatste sprietje "macht" vast. Daar is, politiek gezien, niets mis mee...

Like
bottom of page