top of page

Audit Vlaanderen maakt 15 augustus rapport over Veerle Heeren bekend

Worden het halfoogstfeesten, een schorsing of een afzetting voor Veerle Heeren ?De comeback van burgemeester Veerle Heeren zou wel eens van korte duur kunnen zijn, want op 15 augustus maakt Audit Vlaanderen haar rapport bekend. Dat bevestigde Administrateur-generaal Mark Vandersmissen vandaag aan de redactie van Trudocs.


Waarom het allemaal zo lang duurt? "Wel, er is niet enkel het onderzoek naar de vaccinatie van de Truiense burgemeester Veerle Heeren (CD&V)", vertelt administrateur-generaal Mark Vandersmissen van Audit Vlaanderen aan Trudocs. "Maar ook een complete forensische audit naar de werking van het Truiense vaccinatiecentrum. En dat neemt wat tijd in beslag. Nu, we zijn aan het afronden. Er zijn nog wat mensen die we moeten horen die momenteel in vakantie zijn. Maar ten laatste 15 augustus moeten we rond zijn."


Somers beslist

Op basis van dat onderzoek en het advies van Limburgs gouverneur Jos Lantmeeters (N-VA) moet Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) dan gaan beslissen wat er met Heeren moet gebeuren. Hij kan haar afzetten als burgemeester of tijdelijk schorsen, al kan hij het dossier ook zonder gevolg afsluiten.


Bekijk zeker eens de webshop van Trudocs trudocs.be/shop

837 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page