top of page

Bouwgrond staat te koop, maar eigenaar krijgt toch activeringstaks in zijn busDat die pas ingevoerde 'activeringstaks' voor groot ongenoegen zorgt bij elkeen die een lap bouwgrond heeft, staat buiten kijf. Allereerst heeft dit schepencollege geen zaken met de bestemming die de eigenaar aan zijn grond geeft. Hij of zij mag die laten liggen voor de kinderen later, of mag de grond houden in de hoop er later een meerwaarde op te behalen. Wat is daar nu verkeerd aan, moeialstad?

Ten tweede, er is woongelegenheid teveel in St-Truiden. De appartementen rijzen de pan uit. Gezinsappartementen in overvloed maar woonvertrekken voor alleenstaanden te weinig. En dan, ten derde, betonnering is een ramp bij hevige regenval. Ik weet niet in welke café die doorluchtige betontaks, in de late nachtelijke uurtjes, geboren is! Te gek om los te lopen. Maar nu komt ' de clou', echt gebeurd.


"De wet is de wet"

We laten mijnheer Jos Vannut zijn woede, zijn verbijstering, prijsgeven: "Ik ben eigenaar van een stuk bouwgrond. Het perceel staat te koop in een erkend immobiliënkantoor en ook op het internet. Verkopen is toch niet 'speculeren' éh. Wel, daar lapt de stad mij en mijn vrouw een boete in onze nek. Wat kan ik nog meer doen? Ik kan toch niet gaan leuren met mijn stuk bouwgrond, ik kan toch niet méér doen dan de koper afwachten." Dan belt de radeloze man naar het Stadhuis, alwaar hij te horen krijgt: "De wet is de wet"! Tjiens, dat wist Vannut niet. De man wordt beboet door 'Stede des Hemelse Scharen" omdat hij precies doet wat het reglement gebiedt: met name verkopen!

Samen naar de rechtbank

Scharrelstad maakt de man gewoon zot. Hij weet van geen kanten meer wat te doen. Beste eigenaars, we zijn al met een aardig groepje om deze onverkwikkelijke pretentietaks aan de Rechtbank te gaan voorleggen. Maak u kenbaar op: deredactie182@gmail.com. Ge krijgt dan uitleg over de condities en ge zijt tot niets verplicht. Maar deel ook uw GSM-nummer mede, want ik werk niet met dié muis, ik stuur u een bericht. Muizen zijn luizen, taksen zijn kletsen...!

627 weergaven0 opmerkingen

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page