top of page

Burgemeester Veerle Heeren (CD&V) laat kruisbeelden in Minderbroederskerk afdekkenEr hangt een 'parfum de crise' in de Truiense atmosfeer. Die geur wordt penetranter naarmate je het Sint-Trudo Ziekenhuis nadert, maar ter hoogte van de Kazernevest is het allemaal nog best te harden. Daar is burgemeester Veerle Heeren (CD&V) weer in een Corona-versnelling geschoten. De komst van het vaccinatiecentrum moet en zal haar stempel dragen.


Er lagen twee locaties op tafel. De Trudo-sporthal op de Veemarkt en de Minderbroederskerk aan het Minderbroedersplein. Beide locaties zouden tot en met oktober dienst moeten doen als vaccinatiecentrum. Dus is de keuze voor de Minderbroederssite meteen goed nieuws voor de sporters, in de veronderstelling dat er tegen de late lente (?) opnieuw gesport mag worden. De Minderbroederskerk lag leeg en was nog maar net gepoetst. Meegenomen, het stadsbestuur kreeg meteen de kans om die kerk, tijdelijk althans, te herbestemmen. Want rond die herbestemming van de kerken was het akelig stil geworden. Binnen CD&V en Open VLD begon met zenuwachtig te worden door het getalm van de bevoegde schepen Jo Francois (N-VA), die maar niet met zijn plannen hieromtrent komt. Maar dat is voor een andere keer.


Zoutstraat

Twee problemen met de Minderbroederskerk. Om te beginnen, de mobiliteit: die staat in het centrum al danig onder druk. Herinner u de ganse hetze rond de Zoutstraat. "De 56.000 inwoners van Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken zullen de site vlot bereiken met het openbaar vervoer en de parking op het Minderbroederplein wordt ingericht als parkeerruimte voor mensen die met de wagen naar het vaccinatiecentrum komen", zei burgemeester Veerle Heeren (CD&V) in volle overtuiging. Dat zagen sommige liberalen anders, die kennen ondertussen het mobiliteitsinzicht van Heeren en Stippelmans. Maar Heeren hield voet bij stuk. Er komt op vraag van die liberalen, wel een bijzonder mobiliteitsplan hiervoor. Mogelijks wordt daar de Zoutstraat in betrokken en halen ze op die manier de lont uit het kruidvat van een ander explosief dossier. De Truiense socialisten gaan dat punt tegen een waarheid grenzende waarschijnlijkheid op de volgende gemeenteraad agenderen om Laurien Bamps (Open Vld) kleur te laten bekennnen. Op die manier wordt het netjes opgelost.


VUB

De neutraliteit was een tweede item. Wat met moslims, Sikhs en vrijzinnigen die zich willen laten vaccineren. Wat gaan die zeggen, wanneer ze willens nillens Franciscus van Assissi en zijn companen moeten kruisen. De VUB'er in Veerle Heeren is dan met de oplossing gekomen. Afdekken die handel, toch zeker in de twee ingangen. Dat deze beslissing minder goed ligt met haar achterban neemt de herboren crisismanager er dan maar bij.1.087 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page