top of page

Laurien Bamps wil verkeer opnieuw via Zoutstraat van Grote Markt afleiden"De Truienaren zijn de vele files op de Naamsevest van aan de Clockhemstraat tot het Europlein meer dan beu", stak het liberale gemeenteraadslid Laurien Bamps van wal. "Open de Zoutstraat opnieuw en laat het verkeer van de Grote Markt daar opnieuw afrijden".


Het is tegenwoordig wachten op de liberalen om wat snedige tussenkomsten te ontwaren in de warrige digitale Truiense gemeenteraad. Was het begin december nog raadslid Serge Gumienny die het stadsbestuur opriep om te bemiddelen tussen Verelst en Duchatelet, dan was het vandaag de beurt aan de Zepperse Laurien Bamps.


Tenenkrommend

Haar voorstel om het verkeer opnieuw via de Zoutstraat van de Grote Markt af te leiden en zo de vele files op de Naamsevest van aan de Clockhemstraat tot het Europlein op te lossen, was even eenvoudig als het subliem is. En in tegenstelling tot de tenenkrommende tussenkomsten van Raf Herbots en Stijn Vanoirbeek die klonken als overjaarse communicanten die hun nieuwjaarsbrief aflazen, hield de Zepperse haar tussenkomst met een aanstekelijke zwierigheid.


Azijn

Gemeenteraadsvoorzitter Bert Stippelmans (CD&V), in de vorige legislatuur nog schepen voor Mobiliteit, keek ernaar alsof hij net een fles azijn achter de kiezen had. Hij kon niet snel genoeg naar een andere tussenkomst overschakelen.


Nu nog wachten op het antwoord van de meerderheid. Maar van Trudocs krijgt het jonge raadslid alvast een pluim voor haar goede tussenkomst!


1.457 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarai


bottom of page