top of page

Raadslid Serge Gumienny roept stadsbestuur op om te bemiddelen tussen Verelst en Duchatelet

Engelbosch reageert: "Allemaal voor het voetbal? Laat ons eerlijk zijn: er wordt een kantoor gebouwd met een stuk tribune."Een opmerkelijke tussenkomst van gemeenteraadslid Serge Gumienny (Open Vld) tijdens de gemeenteraad van maandagavond. In de varia vroeg de oud-scheidsrechter tekst en uitleg van schepen van Ruimtelijke Ordening Jelle Engelbosch (N-VA). Opvallend, want het is eerder uitzonderlijk dat leden van de meerderheid elkaar interpelleren in een volle gemeenteraad.


"Het zou zonde zijn dat die Tribune Zuid er niet komt", zegt Serge Gumienny (Open Vld) vandaag aan Trudocs. "Ik wilde maandagavond verduidelijking van schepen van Ruimtelijke Ordening Jelle Engebosch (N-VA) wat er nu precies allemaal aan de hand is. "Heeft de stad Sint-Truiden een negatief advies gegeven en wat is daar de reden voor. Betekent dit nu dat het project van projectontwikkelaar Verelst er ook niet komt. En wat gaat de stad nu doen om de hele zaak te ontmijnen? In ieder geval roep ik de stad Sint-Truiden op om te bemiddelen tussen beide partijen."


Groot Kantorencomplex

"Normaal ga ik niet in op individuele dossiers aangaande ruimtelijke ordening", zei schepen van Ruimtelijke Ordening Jelle Engelbosch (N-VA) gisteren in de gemeenteraad. "Maar hier maak ik graag een uitzondering. In de media heeft Roland Duchatelet er immers voor gekozen om dingen te zeggen die absoluut niet kloppen. Ja, de stad heeft een negatief advies gegeven aan de provincie, maar het is de provincie die de tribune geweigerd heeft."

"Ik kan mij niet van de indruk ontdoen, dat Duchatelet die tribune simpelweg niet wil bouwen en een zondebok zoekt.

"Waarom hebben wij een negatief advies gegeven? Kijk mijnheer Duchatelet bouwt daar een groot kantorencomplex van 5 verdiepingen met als 'zijding' een tribune. 60 procent moet dagcreatie zijn, wat niet is. Ook de MER-studie (Milieu Effecten Rapport red.) is niet aan het dossier toegevoegd. Verelst en Duchatelet moeten elkaar vinden in een oplossing, wat blijkbaar tot op heden nog steeds niet gebeurd is. Enfin, ik nodig iedereen uit om de 24 pagina's van de provincie hierover te lezen. Trouwens, de provincie heeft Duchatelet gevraagd om zijn dossier terug te trekken omdat het plan -MER ontbrak en hem letterlijk gezegd 'Trek uw dossier terug, zo kunnen we dat onmogelijk goedkeuren'. Maar hij doet dat niet. Ik stel vast dat hij ook niet in beroep gaat. Ik kan mij niet van de indruk ontdoen, dat hij die tribune simpelweg niet wil bouwen en een zondebok zoekt. Ik moet in ieder geval niet langer pikken om van vanalles beschuldigd te worden. Verelst en Duchatelet moeten zich aan het RUP houden, zo simpel is het."

"En dat argument 'Allemaal voor het voetbal?' Laat ons eerlijk zijn er wordt een kantoor gebouwd met een stuk tribune.

Vervreemden

"Het stadsbestuur was niet uitgenodigd op de Nieuwjaarsreceptie van STVV", ging Engelbosch gisteren verder. "Hoe erg kan een voetbalploeg zich vervreemden van de lokale gemeenschap. Ik betreur de gang van zaken op Stayen vandaag. En dat argument 'Allemaal voor het voetbal?' Laat ons eerlijk zijn er wordt een kantoor gebouwd met een stuk tribune."
885 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page