top of page

Bye Bye Veerle?Terwijl heel de wereld met open mond staat te kijken naar wat zich met Boris Johnson in het Verenigd Koninkrijk afspeelt, schuifelen we in Sint-Truiden langzaam maar zeker tegen 1 augustus aan. De dag dat Veerle Heeren opnieuw de burgemeesterssjerp omgordt. De vraag is evenwel of kersvers cd&v-voorzitter Sammy Madhi dat zal laten gebeuren.


"De grootste afknapper, die hij nooit te boven is gekomen, was toch wel Partygate", zegt de Britse schrijver en columnist Simon Kuper vandaag in de krant De Morgen. "Ook een groot deel van zijn eigen aanhang vond het niet kunnen dat iemand die de regels maakt voor het land, zich er zelf niet aan houdt." In die zin is de Britse maatschappij alvast gezonder dan de Truiense. Want ondanks het feit dat Veerle Heeren en de door haar uitverkorenen letterlijk voorkropen bij de vaccinatie tegen een op dat moment levensbedreigend virus, lijkt er vandaag geen vuiltje aan de lucht te zijn.


Basile

Of is dat maar schijn? Begint binnen de cd&v toch stilaan een kentering te komen dat dit wel eens heel nefast kan uitdraaien bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. De vele spoedvergaderingen van de voorbije week doen één en ander vermoeden. Zou een Truiense cd&v zich niet beter uit de ijzeren greep van de verstikkende machtstroijka Heeren-Stippelmans-Borgs wrikken vooraleer het helemaal te laat is. Een jonge Basile Moyaerts als voorzitter van de Truiense christendemocraten had hen kunnen redden. Het zou de deur open gezet hebben voor een wiedergutmachung met Carl Nijssens. Al is het voor dat laatste nu wel te laat.


Mahdi

"Is dat geen lokale aangelegenheid?", probeerde Mahdi toen hem gevraagd werd of hij Veerle Heeren zou laten terugkeren. Maar hij wist wel beter. Heeren werd zonder dat ze daar ook maar iets voor moest doen, het hoofdpersonage in een schandaaltje rond de koninklijke erelintjes. De nationale media is haar niet vergeten en heeft nog een eitje met Heeren te pellen. Mahdi koopt tijd, maar weet ook wel dat Heeren opofferen hem als krachtdadige voorzitter bestendigt. Nu Beke uit de weg geruimd is, botst hij daar op weinig tegenstand.


De weg voor Ingrid Kempeneers ligt open.

2.149 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page